Dtum
Login with Facebookk
1904 | Szeptember

Az orosz belügyminiszter gyilkosa szökésben

Még mindig rejtélyes alak az a fiatal ember, ki Plehve orosz belügyminisztert bombával megölte. Sokan most sem hiszik, hogy csakugyan ő a gyilkos.

 

Egy londoni előkelő ujság azt az értesítést kapta Pétervárról, hogy mintegy két héttel ezelőtt egy csendőrezredesi egyenruhát viselő ember jelent meg két csendőr kíséretében abban a kórházban, a hol Plehve megsebesült gyilkosa feküdt és Muravics igazságügyminiszter által aláírt parancsot mutatott be, a mely szerint a gyilkost, ha egészségi állapota megengedi az elszállítást, azonnal szolgáltassák ki az ezredesnek.

 

A kórház főorvosa megvizsgálta Savonovot és kijelentette, hogy elszállítható. Az ezredesi ruhába öltözött ember elvitette a gyilkost embereivel és azóta Savonovról semmit sem tudnak. Később utána néztek az ezredes által átadott igazságügyminiszteri rendeletnek és megállapították, hogy hamisítvány.

 

A gyilkosnak így teljesen nyoma veszett. Azt hiszik, hogy jóbarátai eszelték ki a szöktetési tervet. Mások abban a hitben vannak, hogy Savonovot a politikai rendőrség hírhedt harmadik osztálya szöktette meg, hogy teljesen a hatalmába kerítse.

 

Más hírek szerint ...

 

A valóság, mint pétervári hírek jelentik, az, hogy a kórházban Plehve egyik titkos rendőre halt meg, a gyilkos azonban megszökött, jobban mondva megszöktették.

 

A kórházban a minap várták a kocsit, a melyen a rendőrök elviszik a gyilkost a börtönbe. A kocsi meg is érkezett,a rendőrök fölmentek, kitöltötték és aláírták a szükséges okmányokat, aztán elvitték a gyilkost.

 

Kevéssel ezután megint jött egy kocsi, rendőrök jöttek rajta s ezek is a gyilkost keresték, hogy elvigyék. Ám a merénylő akkor már nem volt sehol. Kiderült, hogy az első kocsi nem a rendőrségről jött s nem is rendőrök ültek rajta, hanem a miniszter gyilkosainak czinkostársai.

 

Az igazi rendőrök azonnal jelentést tettek az esetről, majd keresni kezdték a másik kocsit. Meg is találták egy mellékutczában, de már nem ült rajta senki. A kocsi ülésén ott hevert egy kórházi köpenyeg és két rendőri uniformis...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98