Dtum
Login with Facebookk
1904 | Szeptember

Újra megnyílik a Népszínház

A Népszínház az idén szeptember 15-ikén nyílik meg, mert nem készülhettek el a kitűzött időre a színház átalakításával.Megnyitóul Csepreghy Ferenc a "Sárga csikó" czímű régi jó népszínművét fogják előadni.

 

Az idény első újdonsága, melyből már erősen folynak a próbák, a "Rézi" czímű énekes bohózat lesz, melyben a czímszerepet Komlóssy Emma, a színház primadonnája fogja játszani. Második újdonság Jókai Mórnak " A lőcsei fehér aszszony" czímű regényéből írt dráma, melyet Faragó Jenő dramatizált.

 

Faragó Jenőnek egy másik darabja is színre kerül, melynek hőse Háry János; a darab zenéjét Barna Izsó karmester szerzette. Ebben az újdonságban mutatkozik be a színház két újonnan szerződtetett tagja, Székely Irén és Gazdy Aranka.

 

Utána Martos Ferencz és Huszka Jenő operettje, a "Pepita" lesz a legközelebbi újdonság. Kemechey Jenő "A kurucz kapitány" czímű színműve egészíti ki az eredeti bemutatókat. Azonkívűl számos franczia és angol operett vár bemutatásra. az idény folyamán, a melyek közül a "Hóember" kerül először színre.

 

Vidor igazgató azon újítást hozta be, hogy az idegen darabokat a külföldi bemutatóval lehetőleg egy időben hozza színre. Vidor Pál színigazgató múltja és Stoll Károly főrendező szakértelme reményt nyújtanak arra nézve, hogy a színház az idén erkölcsileg, mint anyagilag föllendül.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98