Dtum
Login with Facebookk
1905 | Június

Az ügyvezető miniszterium

A pünkösd előtti napokban ismét határozottan beszéltek báró Fejérváry Géza táborszernagy miniszterelnökségéről és az ügyvezető miniszteriumról, melynek kinevezését junius 15-ikére tették. Egy hirlaptudósító junius 10-ikén a következőkről adott hírt:


Biztosra vehetni, hogy az ünnepek Geszten töltő gróf Tisza miniszterelnök az államügyek vezetését az ünnepek után átadja utódjának, báró Fejérváry Gézának, a kinek már – egy tárcza kivételével – kabinetje is teljesen kész volt pünkösdre. Az új miniszterek elismert szaktekintélyek, a kik közül egyetlenegy sem országgyűlési képviselő ez idő szerint, valamennyi pártköteléken kívül áll s a jövőben nem vesznek részt a párttusákban. Az új miniszterek semmi módot nem hagynak megkisérletlenűl, hogy maguknak legalább a pártok semleges magatartását biztositsák.


Mint félhivatalosan jelentik, báró Fejérváry kihallgatásán jelentést tett ama fáradozásainak eredményéről, a melyeket az utóbbi hetekben a válság megoldása érdekében tett. „Ideérkezésem, - mondotta egy bécsi ujságirónak, - összefüggésben van a magyar válsággal. Ő Felségének a politikai válság ügyében folytatott fáradozásaim tárgyában teszek jelentést . Egyebet nem mondhatok.”


A bécsi ujságiró a részletkérdések iránt érdeklődött, de báró Fejérváry csak ezt jegyezte meg: „Nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok!”

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98