Dtum
Login with Facebookk
1905 | Június

Magyarország professzionátus birkózó-bajnoksága

Négy heti küzdelem után május hó 27-én dőlt el a fővárosi orfeumban Magyarország professzionátus birkózó-bajnoksága.

 

A győztes a német Koch Jakab lett, aki a zsűri döntése szerint már kiesett volt, de lovagias ellenfele, Czyganiewicz kezdeményezésére ujra részt vehetett a küzdelemben s utóbbi fölött akkor, mint alant közöljük, győzött is.

 

Ugyancsak legyőzte a dán Pedersen világbajnokot, e győzelmével befejeződött a verseny. Koch 2000 k., Pedersen 1500 k., Czyganiewicz 1000 k., Omer de Bouillin 500 k.-t nyert. A verseny, bár orfeumi rendezése miatt sok helyen reservevel fogadták, igen sok tanulságos pillanatot ölelt fel.

 

Ha helyt is adunk azon nézeteknek, hogy lebonyolításánál az üzleti szempont nem volt éppen a legutolsó, de sportértéke azért éppen oktató demonstrációinál fogva sem volt kicsinylendő. Ami a helyezési egymásutánt illeti, Koch győzelme Pedersen fölött a bajnoki címeik szempontjából ugyan nem felelt meg, a verseny folyamán azonban már valószínűnek látszott. Czyganiewicz igen jól tartotta magát.

 

Ugyancsak kinyerte a fővárosi közönség rokonszenvét, nem kevésbé a berlini Strum és az orosz Romanoff. A Magyarország professzionátus bajnokságáért folytatott küzdelem 25. napján, Omer de Bouillon közel háromnegyed óráig küzdött Koch Jakabbal, úgy erejével mint ügyességével s mesteri védekezésével rendkívüli munkát adván ellenfelének. Végre azonban mégis Koch lett a győztes.

 

Pedersen – Czyganiewicz küzdelme 1 órai mérkőzés után eldöntetlen maradt. 26. napra Koch ujra mérkőzött Czyganiewicz-el. Utóbbi t. i. dacára annak, hogy a legutóbbi alkalommal a zsűri – Koch 30 p-nyi mérkőzés után kimerültségére hivatkozva, nem lévén hajlandó a küzdelemnek az napi folytatására – Czyganiewiczet jelenti ki győztesnek - késznek nyilatkozott a küzdelem ujabb felvételre, amibe a zsűri a versenyzők hozzájárulásával beleegyezett.

 

A döntés tehát csütörtökön volt és akkor Koch-nak sikerült veszélyes ellenfelét ügyesen cselezve legyőznie. Az összküzdelem 1 ó. 04 p-ig tartott. 27. nap.

 

Európa bajnoka, a német Koch Jakab 22 p. alatt győz a világbajnok Jes Pedersen (dán) fölött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98