Dtum
Login with Facebookk
1905 | Március

Automobil kiállítás

A Budapesten május 7-től 31-ig rendezendő II. nemzetközi automobil- és léghajózási kiállításra számos külföldi automobilista Európa minden részéből már bejelentette részvételét; így a német automobilklub 12 tagja Boroszlóból gépkocsin teszi meg az utat Pless és Teschenen át Budapestig.

 

A kiállítás látogatóinak alkalmuk lesz a kiállítási területen az automobil-sport több, egészen uj nemével megismerkedhetni; így a ghymkanasporttal. Ez az érdekfeszítő sport abból áll, hogy az automobilistáknak különféle kacskaringós, eleve megjelölt utakat kell megtennie, közben golyókat, babákat kikerülnie, egy áthidaláson hirtelen megállnia, egyszóval minden olyan mindenféle akadályt leküzdenie, amelyek az automobilvezető ügyességét a legnagyobb mértékben próbára teszik.

 

Azonkívül naponkint délután 3-tól 7-ig a kiállítás területén automobil-korzót rendeznek, amelyekre az automobilokat a klub tagjai készséggel bocsátják díjtalanul a közönség rendelkezésére.


A kiállítás rendező bizottsága versenymotorozást is rendez a kiállítás keretében amelyeknél értékes díjakkal fogják a legügyesebbeket jutalmazni. A versenyek juryjébe Kobek Kornélt, csantavéri Törley Józsefet, Hatvani Károlyt, Posner Alfréd lovagot és báró Atzél Elemért választották be. Igen nagy érdeklődés övezi azt a kinematografiai előadást, melyeknél az automobil-sport fontosabb eseményeit, mint például a Gordon – Benett verseny lefolyását stb. fogják bemutatni. Tervbe vettek azonkívül egy nagyobbszerű tárgysorsjáték rendezését is, amelynél a főnyeremény egy automobil lesz.
Mindennemű felvilágosítással szívesen szolgál a kiállítás titkársága (Nagy János-utcza 2 sz. Telefon 11-70.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Automobilos hegyi túrázó Ohio-ban Az R33-as léghajó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98