Dtum
Login with Facebookk
1906 | December

Sprinkler-rabatt

A magyar-osztrák biztositótársaságok elhatározták, hogy gabonamalmok és famegmunkáló gyárak biztositása esetén, amennyiben az üzemhelységek a Sprinkler-féle készülékkel vannak felszerelve, 25 % rabattot engedélyeznek, tehát ugyanazt a kedvezményt nyujtják, mint fonó- és szövőgyáraknál.

És külön meg kell jegyeznünk, hogy mig a külföldi társaságok a Sprinkler-rabattot a nettó dijak után számitják, addig ez nálunk a bruttó dijak után történik és igy a rabatt a netto dijakra átszámitva nem kevesebb mint 40 %-nak felel meg.

 

Tény az, hogy a mi intézeteink e rabattot olyan esetben, ha a második vízszolgáltató berendezés légnyomásu reservoirral van ellátva, 15 %-ra redukálják, mert ennek képességei iránt egyelőre kevesebb bizalommal vannak, de nem kételkedünk benne, hogy amennyiben a légnyomásu reservoirok a magasan elhelyezett tartályokkal egy értéküeknek fognak bizonyulni, nem késnek a magyar-osztrák társaságok sem, hogy a kedvezmény tekintetében tett megkülönböztetést eltöröljék.

Ez pedig annál inkább kívánatos, mert a szakértők véleménye szerint különben a magyar és osztrák gyárak legnagyobb részének berendezése olyan, hogy azokban magasan fekvő tartályokat elhelyezni csak bajosan lehet, viszont a 15 % rabatt nem fedezi a Sprinkler-féle készülék költségeit és igy a gyárak nincsenek abban a helyzetben, hogy azt a biztosító társaságokkal való közös érdekre való tekintettel is alkalmazzák, ami könnyen okozója lehet olyan érzékeny tűzkárok ismétlődésének, amilyenek az utóbbi években, fájdalom, gyakran előfordultak.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Rabatt
Szabóné Fricska Anna

A kereskedelem szaknyelvében a rabatt olyan árengedményt jelent, amelyet készpénzfizetésnél vagy nagybani vételnél előnyként kap a vevő (megrendelő).

 

A cikk arról az árelőnyről szól, amelyet biztosítók adnak a kiemelten tűzveszélyes üzemek biztosításakor.

Az árengedményt azonban feltételhez kötik: az eddigi gyakorlattól eltérően kell magának az üzemnek is felkészülnie az esetleges tűzesetre, a biztosító által javasolt készüléket kell megvásárolnia.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98