Dtum
Login with Facebookk
1906 | Január

A Műegyetemi Athlétikai és Football-Club orsz. kardvívó előnyversenye

A két napra terjedő versenyek legkimagaslóbb eseménye Krencsey – Mészáros klasszikus mérkőzése volt. A közönség zugó tapsviharral honorálta e két fenomenális vívónk gyönyörű assautját. Mészáros nyugalma és hidegvére, Krencseynek erélyes és gyors mozdulatai és mindkét vívónak gyönyörű testtartása, valósággal elragadó látványt nyujtottak. Szende Dezső a 3-ik helyezett is igen szívós vívó. Tehetségének azonban nem áll tetőpontján. Nagy Valter, Éber, Apáti, Werkner, valamennyien alapos felkészültségű vívók, akik vívómodorukkal és tudásukkal egyaránt kellemes feltűnést keltettek.


A versenyen ugyszólván valamennyi valamirevaló fővárosi vívóklub képviselve volt és a vívómesterek iskoláik legtehetségesebb növendékeiket sorompóba állították, hogy a verseny sikerét előmozdítsák. A versenyekre körülbelül 44 nevezést adtak le versenyzőink, akiknek nagyrésze meg is jelent a startnál.


A versenyen, mindkét nap szép számmal jelent meg a közönség, melynek soraiban ott láttuk Fittler Kamil udv. tanácsost, Feichtinger Elek közigazgatái bírót, dr. Rényi József műegyetemi tanárt, a M. A. F. C. alelnökét és közéletünk, a sporttársaság számos kitűnőségét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98