Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

MTK. – BTC. 4:3.

Itt csupán a mérkőzés lefolyásáról kívánunk röviden számot adni, különös elismeréssel adózva a B. Versenypálya Szövetségnek, mely igaz, hogy nagy anyagi áldozatok árán mutatta a pályatulajdonosoknak, hogy lehetséges football mérkőzésre téli időben is használható állapotba hozni a pályát.

 

Nagyszámu nézőközönség töltötte meg a millenáris pálya tribünjeit, hogy szemlélője legyen a két régi rivális érdekfeszítő mérkőzésén. A támadást a BTC. nyitja meg, majd támadást a MTK. veszi át. Általában a mérkőzés a félidőben igen változatos, hol egyik, hol másik kapu térfelében folyik a küzdelem, ámbár a MTK. látható fölényben van.

 

A vezető goalt a 8-ik perczben éri el a kék-fehérek csapata, melyet ismét változatos játék követ Károly, Molnár, Oláh felváltva vezetik a támadást ellenfelük kapuja ellen. Eredményt jó ideig egyik sem ért el, míg végre, a 25-ik percz meghozza a MTK. második goalját. Két kornerrugás után, ismét bejuttatja a labdát a piros-fehérek hálójába. A 27-ik perczben a MTK. ujabb goalt is ér el. Kornereit nem tudja kihasználni s így a félidő 3:0 arányban a MTK. javára végződik.


Uj felállás után a BTC. ismét lelkesen támad. Szabadrugásokhoz is jut, de a beadott labdák érdektelenné válnak. Az első negyedóra végén kapja a BTC. e félidő első goalját. A 20. percz kornert hoz a MTK. javára. Erre a BTC. ujult erővel megy a küzdelembe szép játékát siker koronázza, amennyiben az utolsó 15 perczben sikerült 3 goalt visszaadni a MTK.-nek; sőt ha a félidő hosszabb lett volna, nem lehet tudni, hogy kinek javára végződött volna a mérkőzés?

 

A BTC. első goalját a kapus állítólag kivédte, de a goalbíró jelentése szerint, ki a játékbíró rendelkezéséből állott a kapunál, a kapus a labdát már belülről védte ki. Rövid egymásutánban még két goalt juttattak a piros-fehérek a MTK. hálójába. Míg a MTK. csupán két kornerrugáshoz jut. A BTC. támadása fejezi be a mérkőzést, mikor a bíró sípja a félidő végét jelezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Magyar Testgyakorlók Köre labdarúgó csapata A Budapesti Torna Club labdarúgó csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98