Dtum
Login with Facebookk
1907 | Június

Rablók az álarczosbálon

Az idei szezon érdekes estéit Miss Etta Carson fényes álarczos-bálja nyitotta volna meg: ha az eset kimenetele nem lett volna ilyen szomoru, még mulatni is lehetne rajta.

 

A gazdag és előkelő kereskedő leánya álarczos-bált rendezett és egy értékes dijat tűzött ki a legszellemesebb és legsikerültebb álarczosnak.

 

Javában folyt a mulatozás, egyszerre megnyilik az ablak és lajtorján három brigantinak öltözött rabló mászik be rajta, akiknek övéből nem hiányzott a revolver, vállukról a fegyver sem.

 

A társaság jóizüen mulat a sikerült tréfán, sőt amikor vállukról leveszik a zsákokat és udvariasan fölszólítják a házikisasszonyt, hagy adja át ékszerét, az nevet és átadja és példáját követi az egybesereglett társaság.

 

Sőt nyugodtan nézik, hogy avatott kézzel mint bontogatják föl egymásután a szekrényeket és viszik az asztal drága ezüstnemüjét a feneketlen zsákokba.

 

Az éjfél is elérkezik, és mindenki álarcz nélkül sétál, de a társaság egy része nyugtalan, hogy az ékszert a kitünő álarczosok még nem adták vissza;  és amikor keresésére indultak a termekben, akkor veszik csak észre, hogy ugy elillantak, akár a kámfor.

 

A fényes vendégekkel a rendőrségnek lett volna dolga, ha ugyan sikerült volna a szellemes álarczosokat kézrekeriteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98