Dtum
Login with Facebookk
1907 | Március

M.A.C. – Slavia 2:0

Hétfőn, az előző napi csapatnál gyengébb legénységgel állott ki a Slavia. Bár összeszedte minden erejét, sőt a második félidőben az erőszakoskodástól sem riadt vissza, a MAC. győzelmét nem tudta megakadályozni.

 

 

Az atléták szépen dolgozó csatárai, az agilis fedezetsor és a biztos rugásu hátvédek a maguk javára döntötték el a küzdelmet. Remek összjátékkal viszik a kapu elé a labdát, melyet azonban a cseh kapus igen ügyesen véd ki. A Slavia támadásai is, kivált a második halftimeban, igen erősek voltak és sokszor bizony nem a hátvédek s a kapus tudása, hanem a M.A.C. szerencséje védte ki a csehek biztosnak látszó goaljait.

 

A Slavia csapata e napon a következő volt: Soustruznik, - Benda, Novy, - Maisi, Katona, Milda, - Mozol, Belka, Jenny, Jan, Presy. A M.A.C. kezd szél ellen s ennek daczára mihamar támadólag lép fel. Szép lerohanása azonban eredménytelen, mert Wengel és Kelemen lövéseit a kapus szépen védi. A Slavia büntetőrugáshoz jut, melyet a 16-ik perczben a M.A.C egy kornerrugása követ. A Slavia szép támadása kornert eredményez. Majd ismét a M.A.C. jut fölénybe s Vangel erős lövése a kapufáról pattan vissza. Niessner shotját a kapus menti Slavia egy lerohanása eredmény nélkül jár. A 38-ik perczben Borbás által beadott labdát Krempels a hálóba juttatja. A M.A.C. goalját a Slavia heves támadása követi. A félidő a M.A.C. kornerével fejeződik be. Félidő 1:0 a M.A.C. javára. Kornerarány : 3:3.


A második félidőt a M.A.C. támadása vezeti be, bár az atléták eleinte igen lanyhán játszanak. A csehek faultja után a M.A.C. szabadrugáshoz jut. Majd Krempels Vangelhez adja a labdát, ki azonban a lövést elhibázta. A 19-ik perczben a M.A.C. ujból szabadrugáshoz jut. Vangel igen erős lövését a kapus kifogja, de a labda kezéből kiesik és a kapuba gurul. Borbás faultja után a Slavia jut szabadrugáshoz, majd Siposnak nyílik alkalma néhány igen szép lövés védésére.

 

A játék mind erőszakosabb jelleget kezd ölteni, mit a bíró, hol az egyik, hol a másik fél kárára szabadrugással büntet. Az utolsó 15 perczben a M.A.C. van határozott fölényben. Kelemen a kapust durván fellöki, mire a bíró a M.A.C. terhére szabadrugást ítél. A 34-ik perczben a M.A.C. kornerhez jut, mire néhány percz mulva az igen érdekes mérkőzés befejezést nyer. Félidő 1:0. Kornerarány 3:1 M.A.C. javára. Bíró e napon is Szűcs Hugó volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A magyar-cseh szövetségi mérkőzés magyar legénysége  (Prága, 1906. október 7. -4:4). A vilaghírű cseh labdarúgó csapat a Sportovni Club Slavia Budapesten játszott játékosai A cseh Slavia labdarúgók mérkőzése a Magyar Athletikai Club és  a Magyar Testgyakorlók Köre csapatával
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98