Dtum
Login with Facebookk
1908 | December

A leghíresebb angol zsoké, Boon utolsó ugratása

A leghíresebb angol zsokék egyike, Boon az olthatatlan dicsvágynak esett áldozatául nehány évvel ezelőtt. Dicsőségben öregedett meg s milliomossá lett. Mikor öregsége miatt visszavonult a mesterségétől, ugy élhetett volna mint valami lord. Kastélyai, birtokai voltak, de ő csak ott maradt a versenyistálló közelében s mint lótrenirozó élt a passziójának.

 

De azután ugy járt, mint a megvénült primadonna, a ki folyton visszavágyik dicsőségének színhelyére, a színpadra és nem nyugszik addig, a míg ujból oda nem lép a közönség elé, a mely valaha olyan viharosan tapsolta őt. Hallani akarja ismét ezt a tapsot, de tragikus módon bünhödik meg a hiuságáért. Taps helyett kifütyülés lesz a sorsa – kifütyülés, mely egyenlő számára a halállal.

 

Boon elhatározta, hogy még egyszer utoljára futtatni fog. Nagy szenzáczió volt ez akkor a sportvilágban. Vágyát csakugyan megvalósította s a legközelebbi versenyeken három futtatásban vett részt. Kettőben fiatalos erővel győzedelmeskedett, a harmadik azonban utolsó lovaglása volt. A sors ugy akarta, hogy utolsó dicsősége színhelyén, a versenypályán.

 

Az utolsó akadályversenyben rettenetes eset történt. Boon eszeveszetten száguldó lova olyan erővel ugrotta át az akadályt, hogy a nagy lendületben elveszítette az egyensulyt s valósággal megfordult a levegőben. Boon leesett a lováról, a mely azután az egész testével rázuhant. A szerencsétlen ember holtan maradt a gyepen. Egy ügyes fényképész megörökítette ezt a megrázó jelenetet s a ritka fénykép gyönyörű reprodukczióját is bemutatjuk itt olvasóinknak.


Ilyen veszedelmes a zsokék mestersége. S ezek a vakmerő emberek mégis szívvel-lélekkel ragaszkodnak hozzá – a dicsőség miatt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98