Dtum
Login with Facebookk
1911 | Október

A japán parlamentből


Huszonegy év óta van Japánnak parlamentje, de ez a huszonegy év is tarkitva volt mindenféle heves politikai küzdelmekkel, kormányváltozásokkal. A japánok, a kik a külső megjelenés szerint annyira flegmatikusoknak látszanak, szintoly hevességgel és szenvedélylyel vivják meg politikai harczaikat, mint például – mi.

 

 

Náluk is épp ugy megvan a maga előnyeivel és hátrányaival a kormánypárt, Japánnak is van elégedetlen ellenzéke, a melyik hatalmas filippikákban dörög és agitál a kormány ellen, akárcsak bármelyik európai parlament szélső baloldala.

 

 

Ez alkalommal a japán parlament száz tagból álló ellenzékének nehány vezérlő alakját mutatjuk be olvasóinknak. Az ellenzéket a „Kokuminto”-nak nevezett néppárt alkotja Japánban. Ennek az ellenzéknek hires és kiváló politikai eredményekkel dicsekedő tagjai: Mazami Oisi, azután, Hironaka Kono, Odake, Ogava és Szakurai, a kinek arczképeit egyuttal be is mutatjuk. Ezek közül Hironaka, Kono érdemel különös figyelmet, mert ő a hires „kormánybuktató”, a ki csak ritkán szólal fel a parlamentben, inkább csak a parlamenti csatát intézi, de ha felszólal, akkor minisztert, vagy kormányt buktat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A japán néppárt (Kokuminto) jelesebb képviselői Friedrich Adler
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98