Dtum
Login with Facebookk
1912 | Augusztus

Steiner Hugó bukása. Főtitkár-válság az MLSz-ben


Válság van a Magyar Labdarugók Szövetségében. Egyik legrégibb vezető embere, a kinek müködése már hosszu idő óta összeforrt vele s a kinek egyénisége sokszor jelentette egyuttal a szövetség irányát és politikáját is, megvált főtitkári állásától.


Steiner Hugó régi kipróbált bajnoka a magyar sportnak. Valamikor az atlétika utját egyengette Magyarországon, a footballjáték térhódítása óta azonban minden erejével és tudásával a labdarugást szolgáltatta. Széles látóköre, szervezőképessége és egészséges üzleti érzéke kezdettől vezetőpozicióba segítette s legutóbb is mint a szövetség főtitkára irányította már másfél éve a szövetség adminisztrációját.


Éppen ezért érte váratlanul a sporttársadalmat Steiner főtitkár lemondása. De csak a korláton kívül állókat. A kik közel állanak a szövetséghez s tudják mi föl és sistereg a boszorkányüstben, régen sejtették, hogy ennek a lemondásnak kérlelhetetlen következetességgel be kell következnie.
Megtörtént ugyanis az az anomália, hogy éppen az, a kinek az ügynek gyors és sima lebonyolításáról kellett volna gondoskodni, éppen a főtitkár személye volt ujabban legtöbbször az ütközőpont.


Miután képtelen volt akaratát és önérzettől duzzadó egyéniségét a közügynek alárendelmi, egymásután került összeütközésbe előbb Fridrich Nándor alelnökkel, majd Rőser Edvinnel, Vida Henrik intézőbizottsági taggal s végül Oprée Rezső alelnökkel. Ugy állt már a dolog, hogy az egész elnökség azonosítja magát Oprée-vel a nyilt kenyértörésre viszi a dolgot, mikor Steiner visszariadva ennek az elhatározásnak várható sulyos következményétől, önként visszalépett, megmentve vele az MLSz-t egy még kellemetlenebb válságtól.


Utolsó tollvonásával is az MLSz érdekét szolgálta tehát Steiner Hugó. Anynyira exponált vezérembere volt a szövetségnek a volt főtitkár, hogy tartunk tőle, hogy távozása nem fog rázkodtatás nélkül elmulni. Az elnökségre háramlik a kötelesség, a szövetséget tulsegíteni a válságon, miuátn annak részben előidézője volt. Csak a helyzet szanálása után lehet az üres főtitkári szék betöltéséről gondoskodni.


Steiner Hugó értékét ismerjük el azzal, ha kétkedünk benne, hogy ez a helyettesítés egyhamar sikerüljön. Éppen ezért nem tudjuk, de nem is akarjuk elhinni, hogy a visszavonulás – a mely ma legalább egyelőre befejezett tény – végleges legyen. Idővel elcsitulnak a lemondás előzményének hullámai s akkor feltétlenül ujra találkoznak az egy cél felé vezető uton a szövetség és volt főtitkára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Budapesten vasárnap estig mindenki megkapta zsír-és cukorjegyét! Budapesten vasárnap estig mindenki megkapta zsír-és cukorjegyét!
Vasárnap reggel megjelentek Budapesten az újonnan bevezetetett zsír-...
Ujszerű életmentő csónak Ujszerű életmentő csónak
Menotti Nanni olasz származású amerikai mérnök érdekes, újszerű...
Barcsai-Fehér Géza - Michel Angelo
A szirt előtt, a zúgó ár felett Merengve szőtt nagy álomképeket: ...
Megkezdődik az orosz bor-dumping is
A nagyarányu és tervszerüen keresztülvitt orosz mezőgazdasági és...
A hazai ipar fejlesztése A hazai ipar fejlesztése
A hivatalos lap jul. 19-iki száma közli a végrehajtási utasítást a...
A május 1-i sportünnepélyek A május 1-i sportünnepélyek
Délelőtt 8 óra 30 perckor az Andrássy-út elején, negyvennyolc csapat,...
Trockij a vörös katonáknál Trockij a vörös katonáknál
A lettek tudvalevőleg legvitézebb és legelszántabb részét alkotják az...
Ambrus Zoltán munkáiból Ambrus Zoltán munkáiból
Ambrus Zoltán munkáiból újabb négy kötet jelent meg. Ma már a...
Inger asszony Inger asszony
Ibsen e szomorú játékát, melyet igen fiatalon írt, patikus segéd...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98