Dtum
Login with Facebookk
1913 | Január

Királyok szeme- népek sorsa

Kétoldalt olyan szemeket mutatunk be, melyeknek tekintetétől most a népek millióinak sorsa függ. Császárok, királyok és cárok szemei, ezeken a képeken szelídek, mozdulatlanok, de háboru vagy béke aszerint lesz, ahogy a szemek mosolyognak vagy haragos villámokat lövelnek. Mert királyok szeme – népek sorsa.


Bemutatjuk két oldalt a magyar kiskirályok szemeit is, azokét, akiknek tekintetétől a mi világunk békéje vagy háborúja függ. Mert a kiskirályok szeme - az a magyar nép sorsa.


Ezeknek a szemeknek tekintetét lestük az egész télen át s ezeket ügyeljük még most is, mikor tavaszi zsendülés reszket a levegőben s úgy szeretnők már, ha vége volna minden háborunak és a béke megnyugvásával engedhetnők át magunkat a megifjodo élet millió örömének.

 

De a császárok, királyok és cárok szemei örök rejtélyek, nehéz belőlük bizonyosat kiolvasni s még ma sem tudhatjuk, hogy vajjon ezt az esztendőt sorsunkért reszketve háboruban, vagy nyugalmunknak örvendve békességben fogjuk eltölteni.

 

A császárok, királyok és cárok szemei hideg mozdulatlanságban néznek reánk s az ég , mely fölöttük néha verőfénynyel kacag, néha pedig felhőkkel rejtőzik el, nem olyan rejtélyes, mint ezek a mozdulatlan szemek.

Ó, nézzük meg hát ezeket a szemeket!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A mi királyunk Az orosz cár szeme A görög király A német király szeme Az angol király szeme A román király A szerb király Az olasz király A bolgár cár fél szeme A francia köztársaság elnöke Gróf Andrássy Gyula Mohamed szultán Gróf Apponyi Albert Gróf Tisza István Kossuth Ferenc Justh Gyula Lukács László
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98