Dtum
Login with Facebookk
1913 | Május

A szépség hatalom

Minden nőnek joga van ahhoz, hogy magát szépítse, hogy szépségét és ifju kinézését megőrizze ameddig csak lehet, sőt mondhatnók felebaráti kötelességet teljesit azzal, amikor embertársainak lehetőleg kellemes látványt nyujt. Akit a természet a szépség kincseivel megáldott, ragaszkodjék azokhoz, őrizze, ápolja, mert a szépség hatalom, a szépség fegyver!


A szépség fejlesztésének és megőrzésének leghathatósabb eszköze az észszerü testápolás. Ez a kozmetikának és mindenféle szépészeti művészetnek az alphaja és omegája, mert csak az ápolt test az olyan, amelyen a bőr, a haj, a szem, kéz és alak tanuságot tesz a gondos kezelésről, tarthat igényt a szép jelzőre. Nagyon természetes, hogy gyakran mesterséges eszközökhöz is kell fordulnunk a szépség fejlesztése és megőrzése céljából, habár a legtöbb esetben a kenőcsök, vizek és egyéb készitmények többnyire csak a gyároson segitenek az által, hogy megtöltik zsebét, de vajmi kevés jótékony hatást gyakorolnak szépségápolási tekintetben. Az ilyen szerek használását csakis orvosi felülvizsgálás után lehet ajánlani.


Ezeknél sokkal hatásosabb és természetesebb eszközök azok, melyeket képeinken mutatunk be ma olvasóinknak; semmi esetre sem ártanak, ha talán nem is vezetnek minden esetben biztos célhoz. A bemutatott három kötőnek célja a ráncok elsimitása és a dupla áll fejlődésének meggátlása; ez utóbbi különösen fontos, mert a dupla áll megjelenése többnyire az ifju kinézés halálát jelenti. E kötők különlegessége a preparált betét, amelyeknek rendkivüli simitó és üdítő hatása van az arcbőrre, a ráncokat mintegy varázsütésre elsimitja. A betéteket benzoetinktura és fehér viasz keverékében kell áztatni.


Első képünk a homlokkötő alkalmazását mutatja; használat előtt a kötőt kis gázláng fölött mindaddig ide-oda kell mozgatni, míg az átmelegszik s ennek folytán a nedvesség a külső részre szivárog, ekkor gyorsan reátesszük az elsimitott homlokbőrre és hátul jó erősen megkötjük.


Ugyanigy kell elbánnunk használat előtt a 2. képen bemutatott száj- és arckötővel és a 3. képen bemutatott állkötővel. Ügyelni kell arra, hogy a megkötés jó szoros legyen. Legcélszerübb e kötőket éjszakára alkalmazni, de ha ez kivihetetlen, ugy napközben kell néhány órát szánni e dolgoknak, vagy lehet a kötőket többször rövid időre felrakni.


A betét megtartja simitó hatását egy évnél is tovább és az után is könnyen és kevés költséggel pótolható ujjal.


A szépség hatalom, a szépség fegyver, még pedig kedves fegyver és drága kincs, nem csupán azoknak a hölgyeknek, akik az életnek csak verőfényes oldalát ismerik, hanem azoknak is, akik megküzdve az élettel keresik kenyerüket. A küzdés és gond épp oly ellensége a szépségnek, mint amilyen jótékony barátja a kényelmes, örömteljes élet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Homlokkötő a ráncok eltávolítására A száj-és arckötő üdévé és simává teszi az arcot Az állkötő küzdelme a dupla állal Célszerű testegyenesítő
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Duna darabáruforgalma A Duna darabáruforgalma
A tulajdonképeni darabáruforgalom, az összes belföldi és ausztriai...
A magyar kir. Földtani intézet gyüjteményéből A magyar kir. Földtani intézet gyüjteményéből
A Magyar kir. Földtani Intézet palotájának rajzát a „Vasárnpi...
Widia Widia
A legkeményebb fém, amely kétszer olyan drága, mint az arany. A...
Megbízhatók és megbízhatatlanok
Nem régen a Magyar Ugar-ban egy cikket közöltem „Megbízhatók és...
Roosevelt és a trösztök Roosevelt és a trösztök
A mult napokban nagy izgalmat keltett amerikai pénzügyi körökben...
A WMTK nyerte a Jakobi vándordíjat A WMTK nyerte a Jakobi vándordíjat
Az asztali teniszezők a csepeli tornateremben nagy tömegben vonultak...
Fölolvasás a Simplon-alagutról Fölolvasás a Simplon-alagutról
A magyar Vasuti és hajózási Klubban Kain Albert M. Á. V. főmérnök,...
Első találkozásom Ady Endrével Első találkozásom Ady Endrével
1907 május vagy június havában volt. Adynak a nevére már akkor...
Zenélő hangok Zenélő hangok
A hangról már régesrégen tudják a tudósok, hogy nem egyéb, mint két...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98