Dtum
Login with Facebookk
1914 | December

A Nyugat hírei

A Nyugat e számával befejezi hetedik évfolyamát s a következővel a nyolcadikba lép. Még ez is: egy szemle élete ilyenkor annyira magánélet, hogy tolakodás volna, ha a történelmi időkből egy pillanatot is maga felé akarna fordítani.

 

Csak annyit, hogy e földrengéses napok, melyek annyi egzisztenciát  megingattak, a Nyugatét nem rendítették meg, - s ez, közönségének ez a most már tűzőn és vízen kipróbálódó ragaszkodása ez nem frázis, - előfizetőink s számonkint való vásárlóink közt meghatóan számos és új szukreszcenciánk van hadbavonultakból – az hogy ilyenkor egyáltalában olvasnak, a Nyugatra gondolnak és értte áldoznak: bizonyság e hét év mellett, bizonysága a mellett, hogy a javak közt, melyeknek megtartásáért küzdünk és vérzünk, valami kevés olyasmi is lehet, amit a mi munkánk váltott ki ezen a mi darabföldünkön, bizonyság amellett, hogy továbbra is van ebben hivatásunk.

 

Mind, kik eddig törődtünk a Nyugattal, továbbra is ugyanúgy gondolunk vele, - s ha most a háborús lélek hullámzásait foglalja szóba: a békében megint feltárul a béke munkája számára, művészi alkotásokkal mutatván, hogy az irók, kikben egy  darab nemzet él, mint kaptak új erőbe a nemzet megujhodásában.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98