Dtum
Login with Facebookk
1914 | Május

Takarékos gazdálkodás a porosz vasutakon

A porosz közmunkaminiszter rendeletet intézett a vasutigazgatóságokhoz az üzemi kiadások csökkentése tárgyában. E rendeletben kifejti a miniszter, hogy a kedvezőtlen gazdasági helyzet okozta jelentékenyen kisebb pénzügyi bevételek következtében minő módon kell a kiadásokat csökkenteni. 

Ugyanis az utóbbi években az erősen és hirtelen megnövekedett áruforgalom természetesen magas üzemü kiadásokkal járt. Ezért abban az arányban kell most e kiadásoknak csökkenni, milyen mértékben az áruforgalom is csökkent. E cél elérése érdekében elrendelte a miniszter, hogy a tehervonatok csak teljesen kihasználva közlekedhessenek, miáltal a közlekedő tehervonatok száma jelentékenyen csökkenni fog.

A kis forgalomra való tekintettel szorgos vizsgálat tárgyává kell tenni, hogy az egyes rendező pályaudvarokon és rendelkező állomásokon mennyivel lehetne e rendező mozdonyok számát és a tolató személyzet mennyiségét apasztani.

Kötelességévé tette továbbá a miniszter a vasutigazgató ágnak, hogy minden nagy állomáson a helyszinén tartandó vizsgálat alapján állapitsák meg ezen speciális intézkedéseket, melyek hivatva lesznek a kivánt célt elérni.

Uj alkalmazottak felvételét, további intézkedésig a miniszter magának tartotta fenn. A hiányzók és betegek pótlását a jelenlegi létszámból kell venni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98