Dtum
Login with Facebookk
1915 | Július

Az élelmezés bizositása

A vidéken mindenfelé erélyes intézkedéseket tesznek a hatóságok, hogy a mesterséges drágitást megakadályozzák. A főváros zöldségbeszerzése kétségtelenül jó hatással van; de sajnos, az adminisztrációban megint olyan fejetlenséget tapasztalunk, amelyet drágán fog megfizetni később a polgárság a deficitben.

A főváros most egész évre való gabonát akar beszerezni, ha esetleges veszteségét a kormány garantálja. Kivánságnak elég szép.

De hol van a garancia, hogy a gabonakezelésben, ahol már milliós összegekről van szó, megint nem fog ismétlődni a most özönével megrothadt burgonya és főzelék története? Lehet-e ugyanazokra bizni a közönség érdekét, akik már a kisebb dolgokban is felületesen jártak el?

A gabonabeszerzés nem elég, ha azt nem tudják helyesen felhasználni s a nagy rakományok közepette heti harminc dekán koplaltatják a furfangoskodni nem tudó vagy nem tőkepénzes adófizetőket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gyümölcs-rendezés a Dunapart lépcsőjén Főzni való kukoricza a Lehel-téri piaczon A fonnyadt kaprot az utcza porában öntözik; úgy kerül az uborkára. Válogatás a kovászos uborkában Egy csupor uborkalé; a mit meg nem iszik a vevő, azt visszaöntik a hordóba. Szemétdomb a zöldség-árusok közt a Garay-téren
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98