Dtum
Login with Facebookk
1915 | November

Burián báró Berlinben

Külügyminiszterünk berlini látogatása, ottani kitüntető és meleg fogadtatása Bethmann-Hollweg kancellár és Jagow külügyi államtitkár részéről, mint a háborus napokban minden ilyen találkozáskor történik, természetesen különböző föltevéseket sugal egyes beavatottnak mutatkozó embereknek.

 

Ebben a látogatásban semmi rendkivüli sincs. A szövetségi viszonynak épp oly természetes folyományát látjuk e látogatásban, mint a meleg, barátságos fogadtatásban. A háboru nemcsak a hadi kérdésekben kivánja meg többször a vezető személyiségek személyes találkozását, egyes jövendő kérdések szóbeli megvitatását, hanem a külpolitikai kérdésekben is, amely téren, mint mindenki tudja, éppen az utóbbi időkben történtek nagy események.

 

Arról, hogy milyen szoros az együttmüködés érzése, a cselekvés terén való szilárd egyetértés köztünk és Németország közt, a tények tesznek bizonyságot, azok bizonyitják sujtó módon ellenségeinknek is. Természetes, hogy a két hatalom politikai vezéreinek érintkezése csak meleg és barátságos lehet, s hogy a politika minden aktuális részletét megtárgyalják, az is magától érthető.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Burián István Berlinben Jagow külügyminiszter
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98