Dtum
Login with Facebookk
1916 | Február

Az Amerikában eltüntek és elhaltak kutatása

A belügyminiszter körrendeletet bocsátott ki, a mely az Amerikában eltüntek és elhaltak kutatására vonatkozik. A kivándoroltak itthonmaradt hozzátartozói, valamint az Amerikából látogatásra hazajött egyének, részben a hatóságok utján, részben közvetlenül, különösen a háború kitörése óta, mind sűrűbben fordulnak a belügyminisztériumhoz azzal a kéréssel, hogy Amerikában lévő rokonaikat, a kik magukról hirt nem adnak, külképviseleti hatóságaink segélyével felkutassák.

 

A miniszterium ezeknek az ügyeknek gyors és pontos intézésére nagy figyelemmel van, a kellő eredmény elérését azonban nagyban gátolja az, hogy a kérelmezők a kutatott egyénre vonatkozólag legtöbbször igen hiányos adatokat szolgáltatnak.

 

Hogy ezen a bajon segitsenek, a belügyminiszter az eltünt, illetőleg elhunyt egyénekre vonatkozólag kérdőiveket állitott össze, a melyeket ki kell tölteni és a mennyiben lehetséges, mellékelni kell az érdekelt egyén fényképét is. A hatósági eljárás befejeztével az iratokat és fényképeket a folyamodók visszakapják.

 

A belügyminiszter egyuttal intézkedett, hogy a mennyiben ilyen ügyekben közvetlenül hozzá fordulnak, ezeket a kérelmeket mindenkor soron kivül intézzék el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98