Dtum
Login with Facebookk
1916 | Május

Húsvéti vaslabda mérkőzés

Törekvés – FTC 1:0 (1:0)
Üllői-uti pálya. – 3000 néző. – Bíró: Oláh Aladár.

A húsvéti hétfői zivatar miatt elmaradt döntőmérkőzést ma vívta meg az üllői-uti pálya két legerősebb törzscsapata s az előreláthatólag heves küzdelem nagy közönséget csábított ki a verőfényes szép időben. A mérkőzés elejétől-végéig egyenlő erejű ellenfelek küzdelmét mutatta s a győztes csapat egyöntetűbb, kiforrottabb játékának köszönheti győzelmét, mert fölényről egyik oldalon sem lehetett szó.

A mérkőzés egyetlen goalját az első félidő elején érte el a Törekvés, miután a zöldfehérek negyedórás heves támadását sikerült kivédeni. A goalt baloldali corner után, egy jobbról centerezett labdából érte el a Törekvés Csermely révén. Weisznek nemsokára alkalma nyílott a kiegyenlítésre, de labdája az egyedül védő kapusba talált. Változó támadás folyt le ezután, veszélytelen momentumokkal.

A második félidőben a ferencvárosiak kezdik a támadást, de Kiss éles lövése a kapu fölött süvített el, majd a balszélső egy jobbról közvetlenül a kapu elé centerezett labdát magasra fejelte. Mindkét csapat változó támadás után két-két eredménytelen cornerhez jutott. A zöld-fehérek hiába kísérelték meg a mérkőzést eldöntetlenné tenni s az utolsó negyedórában sötétségben játszott, mérkőzés eredményén nem tudnak változtatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98