Dtum
Login with Facebookk
1916 | Október

Ujabb részletek a bécsi gyilkosságról

A monarchia politikai körei ma is teljesen Stürgkh Károly gróf osztrák miniszterelnök tragikus halálának hatása alatt állanak. Általános részvét fordul a merénylet áldozata felé és egyértelműen az a vélemény alakult ki, - amit különben az eddigi rendőri vizsgálat adatai is igazolnak, - hogy a gyilkosság egy exaltált fanatikus és teljesen egyedülálló ember müve, akinek sem a tett elkövetése előtt, sem azután egyetlen híve sem akadt.


A mai napon megtörtént a holttest felboncolása, ami azonban semmi uj momentumot nem állapított meg. A gyilkos a rendőrség foglya és ma is ugyanazt hangoztatta, mint a merénylet után közvetlenül, hogy tudatosan követte el tettét, de részletes vallomást csak a biróság előtt fog tenni.


A mai nap legérdekesebb eseménye az, hogy Sylveszter dr., az osztrák Reichsrath elnöke megérkezett Bécsben és megkezdte a tanácskozásokat az egyes pártok vezéreivel. Az eredmény egyelőre az, hogy a pártelnökök hétfőre összehívott konferenciáját megtartják és ezen elsősorban a miniszterelnök halálával előállott politikai helyzettel fognak foglalkozni. Értesülésünk szerint addig, amig őfelsége az uj miniszterelnököt ki nem nevezi, a pártok sem határoznak végleg a parlament és a delegáció kérdésében.


Az utód kérdésben csak a temetés után lesz döntés. Politikai körökben főképp három nevet emlegetnek: Hohenlohe hercegnek, a szabadságolt belügyminiszternek, báró Körber volt miniszterelnöknek a nevét. A most aktuális kérdésekben, főképp a delegációk és a Reichsrath összehívásának kérdésében e jelöltek közül eddig egyik sem exponálta magát egy irányban sem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98