Dtum
Login with Facebookk
1917 | December

Nemzetközi hölgyverseny a MAFC meetingjén

December 26-án, karácsony második napján rendezi a MAFC ez évi egyetlen uszóversenyét. Mind ez ideig azért tartózkodott a MAFC a verseny kiírásától, mert nem tudott megfelelő biztosítékot szerezni arra vonatkozóan, hogy nívós versennyel tudja megörvendeztetni a magyar uszósport híveit.

Hagyománnyá fejlődött, hogy a MAFC versenyei mindenkor kimagasló eseményei legyenek az évnek. Kitűnő külföldön összeköttetéseit felhasználva, költséget sohasem kímélve, mindenkor sikerült olyan attrakciót biztosítani, mely kiemelte versenyeit a hétköznapiasságok sorából.

Ha visszagondolunk arra hogy a MAFC versenyein láthattuk az amerikai Beaurepaire, az angol Taylort és Haetfeldet, a német uszósport összes kiválóságait, mint Brettinget, Bathet, Lubert, Cubenert, Schielet, Zürnert. Opitzot, Wanlfeldet, Lutzowot stb. stb. igen gyakran az osztrák uszók színe-javát legjobb polojátékosait, akkor megértjük, hogy nem óhajtott most sem egy meglepetés nélkül szűkölködő versennyel a nyilvánosság elé lépni.

Minthogy a világháboru tehetetlenné tette, hogy a külföldi férfi versenyzőket lásson vendégül s így biztosítsa a verseny nemzetközi jellegét, már módon kellett keresnie a nemzetköziség biztosítására.

Mint, ahogy irodákban, műhelyekben is, a haza védelmében fegyverben álló férfiak helyét a nők töltik be, ugy a Műegyetemi klubnak is ráterelődött a figyelme a női versenyzőkre s sikerült is megállapodást létesíteni Ausztria legkiválóbb hölgy versenyuszóival s ígéretüket megnyerni arra, hogy részt vesznek a MAFC december 26-iki versenyén.

Ausztria a hölgy-sport terén mindenkor előbbre járt, mint mi. Hölgyversenyzői nemzetközi viszonylatokban is elsőranguak voltak. Stafétájuk Ausztrália és Németország után a harmadik helyet foglalta el az Olympiádon.

Uszósportunk ez évben kezdett felébredni tespedéséből s sok fiatal férfiversenyző mellett fejlődni láttunk néhány tehetséges hölgyversenyzőt is s talán nem tulzott a reményünk, hogy az OTE hölgyuszói méltó ellenfelei lesznek a bécsi versenyzőknek. Mindenesetre erős küzdelemre van kilátás. A hölgyversenyzők egy rövid és egy hosszu távu versenyben és egy stafétában fognak küzdeni az elsőségért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
női uszók női toronyugró női toronyugró női uszók startja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98