Dtum
Login with Facebookk
1917 | December

Művészi képes levelezőlapok

Gyűjtésre méltó, művészi képeslapokat ad ki az Országos Anya- és Csecsemővédő Egyesület, a mely e képes lapok jövedelméből anyagi erő-forrásait óhajtja gyarapítani. Az Egyesület eddigelé egész sorát adta ki a fekete és színes képes levelezőlapoknak és mindannyi egy-egy megörökítésre érdemes művészi alkotás jól sikerült másolata.

Az Egyesület ezeket a képeslevelező-lapokat a vallás- és közoktatásügyi miniszter engedélye alapján az ország iskoláiban árusíttatja. A magyar tanárság és tanítóság – mint értesültünk – lelkes örömmel karolja fel az Egyesületnek ezt a mozgalmát, mert felismeri az Egyesület nagy emberbaráti hivatását, a melynek nagy készséggel áll szolgálatába és mert értékeli az Egyesület képes levelezőlapjainak ízlésfejlesztő és tudásgyarapító hatását az ifjúságra.

A kettős czél, a melyet ezek a levelezőlapok szolgálnak, nálunk Magyarországon, a hol a művészi cultura még gyermekkorát éli, és a hol a jótékonyság számára sem állanak rendelkezésre kiapadhatatlan források, valóban megérdemli, hogy szolgálatába álljon a legújabb kornak olyan jellegzetes terméke, mint a képes levelezőlap. Mi is melegen ajánljuk olvasóink figyelmébe ezeket a képes levelezőlapokat, melyeket vásárolva, mindenki egy-egy igazán szép művészeti termék birtokába jut, s előmozdít olyan nagy és nemes czélt – az anya- és csecsemővédelmet – melyre törekedni elsőrangú hazafias kötelesség.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Képes levelezőlap a  Lánchídról Világháborús levelezőlap. Propagandaeszköz is.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98