Dtum
Login with Facebookk
1917 | Május

XI-ik háborus válogatott mérkőzés

Magyarország – Ausztria 1:1 (1:1)

A mérkőzés a WAC Práter-pályáján folyt le 4000 főnyi közönség jelenlétében. A hagyományos esőt most sem kerülte el a válogatott csapatok küzdelme. A match előtt háromnegyed órával megeredtek az ég csatornái és hullott az eső a mérkőzés végéig. A mérkőzést Schmieger Vilmos vezette mint szükségbíró, mert a német Winkler Hessenből jövet egyik állomáson lekéste a csatlakozást és maga helyett csak táviratot küldhetett.

Schmieger igen jól és korrektul vezette, csupán a második félidő közepe táján ragadta el csekély mértékben a sovinizmus és önkéntelenül is honfitársai felé hajlott a szíve és a működése. A magyar csapat az eredeti felállásban szerepelt, az osztrák csapatban annyiban volt változás hogy Prohaska Rudolfshügel helyett Jordan (WSC) játszott centerhalfot.

A két csapat tehát így állott fel:
Magyarország: Knapp – Kovács, Feldmann – Kertész II., Kertész III., Vágó – Ludvig, Konrád II. Schlosszer, Schaffer, Szabó.
Ausztria: Kraupar – Popovics, Dittrich – Sedlacek, Jordan, Rupetz – Neubauer, Heinzl, Studnicka, Bauer, Wieser.

Ausztria kezd az osztrákok a bal szélen Wieser révén támadást vezetnek, de a támadást Feldmann leszereli s a kaput kritikus helyzetben mentesíti. A 4-ik percben Szabó lefutása hozza veszélyes helyzetbe a bécsi kaput. Támadását kornerre szereli az osztrák védelem. A korner eredménytelen. Ismét az osztrákok vannak frontban, Studnicka vezeti a támadást, de Kovács, majd Vágó elhárítja a veszélyt.

Egy eredménytelen magyar sarokrugás után a magyar kapu előtt a labda, a mikor a 16-os vonalról Schmieger szabadrugást ítél, de a labda a gólléc felett jut ki a mezőből. A 10-ik percben Schaffer támad, eredménytelen korneren kívül mást nem jegyezhetünk fel. Ismét Studnicka viszi a magyar kapu elé a labdát, a melyet Vágó a büntetési területen belül kézzel érint, de a megítélt 11-es rugás révén az osztrákok nem tudják a vezetést megszerezni.

Az első rugást, amelynél a labda bejutott a hálóba, a bíró egyik osztrák játékos fütty előtti befutása miatt érvénytelenítette, másodszor ugyancsak Ditrich által rugott labdát Knapp rávetéssel védi. A 18-ik percben Schaffer és Schlosser támadásából folyóan az osztrák kapu elé jut a labda és Schlosser védhetetlen gólt lő.

A gól felvillanyozza a kissé bágyadtan játszó csatársort; több alkalommal eljutnak Kraupar kapujához, de támadásaikat a jól működő osztrák védelem sorra leszereli. A 24-ik percben Wieser lefut beadását Neubauer a kapu fölé lövi. Egy ujabb osztrák offenzívát Kovács ver vissza. Schlosser lövését Kraupar menti, míg Schaffert Szedlacsek szereli le.

Schlosser és Konrad ügyes összjátékkal feljutnak az osztrák kapuhoz, de támadásukat Popovics meghiusítja. A 33-ik p.-ben eredménytelen magyar korner. A 45-ik p.-ben esik az osztrákok kiegyenlítő gólja. Studnicka szökteti Bauert, a ki Heinzlhez adja a labdát s ez rendeltetési helyére juttatja. Kornerarány 6:1 a magyarok javára.

A második félidő magyar támadással kezdődik: Schlosszer lövését Kraupar védi. Majd Schaffer lő az osztrák kapu mellé. A 9-ik percben Studnicka lövése a kapu mellett megy el. A 13-ik percben Schaffer lövését Kraupar védi, ezután Wieser fut le és percekig a magyar kapu előtt van a labda. A 18-ik és 22-ik percekben két eredménytelen magyar korner. A 23-ik percben Schaffer erős lövését Kraupar fogja.

Ujabb osztrák támadás után Heinzl lő, de Knapp fogja a labdát. A 39. percben Ludwig, majd Schaffer közvetlen közelről jó helyzetben kapu mellé lőnek. A 45.percben magyar korner fejezi be a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szombatra várható ítélet a Landau-pörben Szombatra várható ítélet a Landau-pörben
A hetek óta tartó Landau-Dóbé bünügy tárgyalásának bizonyitási anyaga...
Október hatodika Aradon Október hatodika Aradon
A nemzet az idén is a szokásos kegyelettel ünnepelte október 6-án az...
Győzelemről-győzelemre Győzelemről-győzelemre
Diadal jár az osztrák-magyar és a német seregek nyomában....
Bombaformában az Újpest! Bombaformában az Újpest!
Újpest – FC Torino 5:0 (1:0) Rekkenő hőségben, az előre...
Magyarország külkereskedelme és a két valutacsoport Magyarország külkereskedelme és a két valutacsoport
A francia és a svájci frank, valamint a hollandi forint...
A modern érem és plakett-művészet A modern érem és plakett-művészet
Sok szó esik manapság a művészet népszerűsítéséről. De hogy a...
Magyarország torna bajnokságai Magyarország torna bajnokságai
Hét évi szünetelés után végre életjelt adott magáról a MOTESz....
Kossuth ereklye Kossuth ereklye
Kada Elek, Kecskemét város polgármestere a nyáron az ujfalusi pásztai...
A tudomány olaszországi vívmányai A tudomány olaszországi vívmányai
A tudománynak a világ minden táján vannak művelői. Minden nemzet...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98