Dtum
Login with Facebookk
1917 | Március

Ujabb tizenhét repülőgépet pusztítottunk el

A Magyar Távirati Iroda jelenti Berlinből:
Nagy főhadiszállás, 1917 március 25.
Nyugati harctér: A flandriai és az Artois-arcvonalon a tüzérségi tevékenység derült időjárás mellett élénk volt. Yperntől délkeletre aknavetőink hatásosan működtek. Közvetlenül ezután előnyomuló földerítőink az árkokat teljesen szétrombolva és az ellenségektől megtisztítva találták. Beaumetznél, Roiseinél és a Crozat-csatornától keletre ellenséges előretörések biztosító osztagainkra bukkantak, amelyek az ellenségnek okozott veszteségek után utasítás szerint kitértek. Vregny-nél (Soissoustól északkeletre) vivott ütközetben francia partján rohamcsapataink hatásos tüzérségi előkészítés után erőteljes rohammal betörtek a francia vonalakba és 60 fogolylyal tértek vissza. A tenger és a Mosel között repülőink számos támadást intéztek ellenséges repülőgépek és a földön levő célpontok ellen. Az angolok és a franciák légiharcban 17 repülőt vesztettek. Richthofen báró főhadnagynak 30., Voss hadnagynak pedig 16. és 17. ellenfele lezuhanását köszönhetjük.


Keleti harctér: Lipót bajor herceg vezértábornagy harcvonala: A Düna mentén, Samman közelében egy rajtaütés alkalmával 21 orosz maradt kezükön. Több szakaszon, főleg Smorgonnál, Lucktól nyugatra, Brodynál és Brzezanynál a tüzelési tevékenység időközönkint fokozódott.
József főherceg vezérezredes arcvonalán és Mackensen vezértábornagy hadcsoportjánál nedves időjárás mellett a helyzet változatlan.


Macedónia arcvonal: Monasztirtól északra portyázó osztagaink megtisztítottak egy az állás előtt visszamaradt francia lövészfészket.
(Wolff-ügynökség)
Ludendorff, első főszállásmester.

Véresen visszavert olasz támadás.
Höfer mai jelentése
Hivatalos jelentés, kiadatott 1917. március 25-én délben érkezett 1.45.
Keleti harctér: Lucktól nyugatra a rohamcsapataink sikeres lefolyásu vállalkozást hajtottak végre. Egyébként nem volt jelentős esemény.


Olasz harctér: A Karszt-fensikon rohamjárőreink tegnap reggel Kostanjevica mellett behatoltak az első ellenséges erődítési vonalba, elűzték az olasz őrsöket és parancs szerint ismét visszatértek állásunkban. Délután a tüzérségi harc a fensíkon nagyon élénk volt. A stiljsi-hágó területén csapataink az olaszoknak az Monte Scorluzzo ellen intézett támadását az ellenség tetemes veszteségei mellett visszaverték.
Höfer altábornagy a vezérkar főnökének helyettese.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98