Dtum
Login with Facebookk
1919 | Október

Tejes kávé

A főváros tanácsának rendeletéből mától fogva nem párolog a kávéházi márványasztalon a tejes kávé, mely – melynek a kávéhoz éppen semmi, a tejhez pedig csak édes-kevés köze volt – mégis olyan nagyon fog hiányozni neked.

 

Máskor, ha a Hétfői Napló-t kezedbe vetted, hogy elolvashasd a politikai áldatlan eseményeit, a főváros, a vidék, a külföld friss híreit, az ujságolvasás mellett – kieggyezvén a sorssal – szürcsölhetted háromkoronás tejes kávédat.

 

Mától fogva ujból a póthaditea pótlékának pótkivonatára szorulsz, mert az mondják a hivatalos emberek, hogy a kis tej, amely nagynehezen feljön Budapestre, a betegeknek és gyermekeknek kell. Hát le kell mondanunk erről a kis élvezetről is és azt hiszem, mindnyájan meghoznánk ezt a kis áldozatot, ha a tőlünk elvett tej valóban a gyermekekhez és betegekhez jutna. De a mult tapasztalata azt bizonyítja, hogy a kávéházi vendég áldozatkészsége hiábavaló.

 

A nehézkes hatósági apparátusok nem tudták elérni azt, amit a pesti kávésok némi ügyességgel elértek. Tavaly már megpróbálták, nem vezetett sikerre. Aligha lesz több az eredmény a mai viszonyok között. De hát azért hatóság a hatóság, hogy rendeleteket adjon ki és azért vagyunk mi pesti közönség, hogy kipróbálják rajtunk ezeket a rendeleteket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98