Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

Öt ember helyett két ujj

A gép feltalálása az akkori idők gazdasági tudósai szerint az emberiség megváltása lett volna. Akik csak kézi szerszámmal dolgoztak sulyos, keserves munkát végeztek. A gép tehát akkor, amikor a nehéz munka helyett könnyü, kényelmes teendőt biztositott a kétkezi munkásnak, tényleg jótéteményt gyakorolt.

Munkát adott minden előképzettség nélkül a serdülő gyerektől az öreg korban lévő emberig nemi különbség nélkül mindenkinek, az életnivóját emelte a nyomorban sinylődő, keservesen robotoló emberiségnek s azzal, hogy a nagy gyári üzemek még a lakás és ellátás dolgát is szervezték, valósággal kommunista álmokat valósitottak meg.

Emberek százezrei törik magukat a tanulással, a tudománnyal, hogy életük alkonyán a maguk keresményéből élhessenek még néhány évet munka nélkül, a gyári munkás kora fiatalságától, minden megerőltetés, minden gond nélkül jut el az örök gondoskodás és ellátás ideáljához.

A gép-szerepét igy értették, igy magyarázták félre, ebből keletkezett az a gazdasági áramlat, amely még ma is forrong, amelynek egyik rettenetes téves korcsszülötte, a kommunizmus annyira megcsufolta a sok igazságot is tartalmazó tanokat. Pedig a gép a multban, a jelenben, a jövőben is áldása az embernek, azoknak, akik munkával akarnak megélni.

Itt van egy gép, amely öt ember munkáját végzi el, s nem kell hozzá egyéb, csak egy női kar, amely két ujjal pótolja az öt ember ötven ujját. A gép finom ónlemezekből tubusokat készti (1), a tubusokat belerakja a gép egy másik részébe (2), egyenként fölemeli a gépnek abba a részébe és felállitja nyilásával fölfelé, ahol a tubusba szánt anyag van (3, 4). A tubusba szánt anyagot porciókra osztja (5.), a végén pedig egy gyenge női kar segélyével megtölti, bezárja s ki is dobja magából.

Részletezve tiz féle teendőt is ráolvashatunk a gépre, amely az ujabb chemiai ipar remeke. Ezzel töltik ugyanis a fogpép, vaselin, kenőcs stb. anyagot tartalmazó tubusokat, s olyan pontosak, hogy egyetlenegy milligrammal sem jut sem több, sem kevesebb az egyes tubusokba.

Erre a munkára nem kell előképzettség, a legnehezebb agyu, irni, olvasni sem tudó, fejletlen agyu egyén is alkalmas, ez az igazi áldása a társadalomnak, mert a legkezdetlegesebb intelligenciáju tömegember testi erejét is hasznositani tudja a többi dolgozó ember megterhelése nélkül, ez az élet igazi berendezése, mert ez biztositja az értékesebb emberi anyag nyugodt munkálkodását a köz érdekében. A gép igazi rendeltetését mutatja e kép. Olyan szerkezet, amelyet egy gyerek is eligazgat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Magyarország és Bulgária döntik el, létrejön-e a dunai és a balkán-államok blokkja Magyarország és Bulgária döntik el, létrejön-e a dunai és a...
Balkán feszült figyelemmel vár: vajjon létrejön-e a balkáni blokk,...
A hó, a havazás A hó, a havazás
A hó pelyhekben hull a földre. A fagypont alatti hőmérsékleten a...
Ferencváros – Kispest 3:2 (2:0) Ferencváros – Kispest 3:2 (2:0)
A Ferencváros húsvéti ünnepi játéka közel 10.000 nézőt hozott a...
A Führer nyilatkozata a finn békéről A Führer nyilatkozata a finn békéről
A külföldön különböző hiresztelések terjedtek el arról, hogy a Führer...
A Vasas minimális győzelme Regensburgban A Vasas minimális győzelme Regensburgban
Vasas – Sportverein Regensburg 4:3 (2:1) Meglepetésszerűen...
A Holnap új versei -Irodalom és művészet A Holnap új versei -Irodalom és művészet
Alig hogy elült kissé az a zaj, melyet a Holnap első kötete...
Ferencváros – FC Szkopje 5:1 (3:1) Ferencváros – FC Szkopje 5:1 (3:1)
Háromhetes túrának utolsó mérkőzését játszotta vasárnap délután a...
Gaal Gaszton Független Kisgazdapártja végleges és hivatalos formában vasárnap hozta nyilvánosságra tiz pontból álló programját Gaal Gaszton Független Kisgazdapártja végleges és hivatalos formában...
A Szijj Bálint-féle kisgazdapárt és a Gaal Gaszton-féle agrárpárt...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98