Dtum
Login with Facebookk
1920 | Február

Öt ember helyett két ujj

A gép feltalálása az akkori idők gazdasági tudósai szerint az emberiség megváltása lett volna. Akik csak kézi szerszámmal dolgoztak sulyos, keserves munkát végeztek. A gép tehát akkor, amikor a nehéz munka helyett könnyü, kényelmes teendőt biztositott a kétkezi munkásnak, tényleg jótéteményt gyakorolt.

Munkát adott minden előképzettség nélkül a serdülő gyerektől az öreg korban lévő emberig nemi különbség nélkül mindenkinek, az életnivóját emelte a nyomorban sinylődő, keservesen robotoló emberiségnek s azzal, hogy a nagy gyári üzemek még a lakás és ellátás dolgát is szervezték, valósággal kommunista álmokat valósitottak meg.

Emberek százezrei törik magukat a tanulással, a tudománnyal, hogy életük alkonyán a maguk keresményéből élhessenek még néhány évet munka nélkül, a gyári munkás kora fiatalságától, minden megerőltetés, minden gond nélkül jut el az örök gondoskodás és ellátás ideáljához.

A gép-szerepét igy értették, igy magyarázták félre, ebből keletkezett az a gazdasági áramlat, amely még ma is forrong, amelynek egyik rettenetes téves korcsszülötte, a kommunizmus annyira megcsufolta a sok igazságot is tartalmazó tanokat. Pedig a gép a multban, a jelenben, a jövőben is áldása az embernek, azoknak, akik munkával akarnak megélni.

Itt van egy gép, amely öt ember munkáját végzi el, s nem kell hozzá egyéb, csak egy női kar, amely két ujjal pótolja az öt ember ötven ujját. A gép finom ónlemezekből tubusokat készti (1), a tubusokat belerakja a gép egy másik részébe (2), egyenként fölemeli a gépnek abba a részébe és felállitja nyilásával fölfelé, ahol a tubusba szánt anyag van (3, 4). A tubusba szánt anyagot porciókra osztja (5.), a végén pedig egy gyenge női kar segélyével megtölti, bezárja s ki is dobja magából.

Részletezve tiz féle teendőt is ráolvashatunk a gépre, amely az ujabb chemiai ipar remeke. Ezzel töltik ugyanis a fogpép, vaselin, kenőcs stb. anyagot tartalmazó tubusokat, s olyan pontosak, hogy egyetlenegy milligrammal sem jut sem több, sem kevesebb az egyes tubusokba.

Erre a munkára nem kell előképzettség, a legnehezebb agyu, irni, olvasni sem tudó, fejletlen agyu egyén is alkalmas, ez az igazi áldása a társadalomnak, mert a legkezdetlegesebb intelligenciáju tömegember testi erejét is hasznositani tudja a többi dolgozó ember megterhelése nélkül, ez az élet igazi berendezése, mert ez biztositja az értékesebb emberi anyag nyugodt munkálkodását a köz érdekében. A gép igazi rendeltetését mutatja e kép. Olyan szerkezet, amelyet egy gyerek is eligazgat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98