Dtum
Login with Facebookk
1920 | November

Kerenszki a szovjet összeomlásról

Prága, nov.1.
A Prágában tartózkodott Kerenszki a Wiener Kurier munkatársa előtt a következöképen nyilatkozott az oroszországi állapotokról:
- A bolsevikiekkel szemben elfoglalt állásponton általánosan ismeretes. Elitélem és megvetem a vörös terror uralmát, mintahogyan minden terrornak ellensége vagyok. Oroszország hároméves szenvedése megmutatta, hogy a bolsevizmus nem egyéb, mint terror határtalan uralma.


- A bolsevizmus legveszedelmesebb következményét abban látom, hogy véres és terrorisztikus eszközeivel a gyülölet atmoszféráját teremtette meg és ezzel annyira elkeserítette a burzsoáziát, hogy az a legreakcionálisabb irányzattal is szimpatizál. Meg vagyok győződve, hogy az orosz szovjetet rövidesen meg fogja dönteni az egész nép egyöntetü akarat.


- Attól nem kell félni, hogy a bolsevizmust a reakció uralma fogja felváltani, mert az orosz parasztot nem lehet többé a reakció számára megnyerni.


Wrangel misszióját csak katonai kalandnak tartja Kerenszki, amely szerinte kudarccal fog végződni. Európában csak akkor áll helyre a végleges béke, - fejezte be nyilatkozatát, ha a különböző irányok küzdelméből a demokratikus államforma kerül ki győzedelmesen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98