Dtum
Login with Facebookk
1921 | December

Kettészakadt a sinnfeinek tábora

London, december 11.
(Reuter.) A sinnfeinek táborában beállott szakadásról beszél mindenki. Griffith, a Londonban időző sinnfein delegáció vezére, akit a sinnfein mozgalmak éltető elemének tartanak és aki az Angliával kötött szerződést aláírta, válaszul arra, hogy De Valera visszautasította az egyezményt, kijelentette, hogy kitart amellett, amit aláírt.

 

Ő azt hiszi, hogy az Irország és Nagybritannia közt létrejött szerződés alapja lesz a két nemzet közt kivánatos békének és barátságnak. A dublini sajtó nagy része elitélően nyilatkozik De Valera magatartásáról. Longue bíboros is helyteleníti De Valerának az angol-ír egyezménnyel szemben kifejtett ellenállását. Állítólag valamennyi katholikus püspök a szerződés ratifikálását követeli.

 

Logue bíboros keddre egybehivta Irország katolikus hierarchiájának vezető tagjait és tőlük az angol-ír szerződés elfogadását fogja kérni. A lapok nézete szerint abban az esetben ha De Valera a sinnfein parlament szerdai ülésén az ír-angol szerződésről való szavazás alkalmával kudarcot szenved, Griffith lép az ír szabadállam élére, pénzügyi kancellár pedig Collins lesz. (MTI.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Artur Griffith és neje Elfogott sinnfein-tagok drótkerítés mögött
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98