Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

A hüvösvölgyi rablógyilkosság

Friedrichkeit Ferenc bünügyében, mint ismeretes, a mult héten a Hüvösvölgyben megfojtotta és kirabolta Neuwirth Henriknét, a nyomozás olyan stádiumba jutott, hogy rögtönítélő biróság valószinüleg már e hét végén megtartja a főtárgyalást. Dr. Doloschlák Mihály kir. ügyész ismételten és részletesen kihallgatta a rablógyilkot a büncselekmény elkövetéséről, aki beismerte, hogy a gyilkosságot előre elhatározta és ugy hajtotta végre.

 

Vallomása során azzal állott elő, hogy tulajdonképpen az asszony akarta őt elidegeníteni családjától, feleségétől, akit pedig nagyon szeretett. Többször mondta Neuwirthné, hogy kiszakítja őt a családi körből. Féltem ettől-vallotta Friedrichkeit – és ezért elhatároztam. hogy elteszem a láb alól. Szereztem egy méter hosszuságu kötelet és azt a zsebembe rejtettem. Kint sétáltunk a Hüvösvölgyben, amikor én az asszony háta mögé ugrottam, előrántottam a kötelet és azt a két végénél a kalapján keresztül lendítettem, hátul megburkoltam és a kötél végét két kezemmel széthuztam. Neuwirthné rögtön elesett, arcra bukott, közben törött el az esernyője. Amikor meghalt, kifosztottam. De a bundáját nem vittem el. A cselekmény elkövetése után elsétáltam a hüvösvölgyi villamos végállomásához, bejöttem a városba és a Rákóczi-uton a Rókus-kórház előtt szálltam le. Bementem a Rókus-templomba és ott imádkoztam. Aztán este félnyolcra hazaértem és elrejtettem az elrablott ékszereket.


Az elmeorvos szakértők most vizsgálták meg Friedrichkeit Ferencet és ha ezzel végeznek, az iratok a budapesti büntető törvényszék mint rögtönítélő bíróság elé kerül. Valószínű, hogy az ügyet maga dr. Langer Jenő kuriai biró, a büntető törvényszék elnöke fogja tárgyalni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98