Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

Magyarország céllövőbajnoksága

I. Tettey, II. Velez, III. Kolozsváry

A Magyar Országos Céllövő Szövetség megbízásából vasárnap rendezte Magyarország céllövő bajnoki versenyét a Magyar Jogász Sportegylet a pestszentlőrinci lövőtéren. Az országos céllövő ünnepet, amelyen a kormányzó képviseletében Láng Boldizsár báró, a katonai iroda főnöke, a nemzetgyűlés képviseletében Pallavicini György őrgróf, Budapest székesfőváros részéről Zilahi Kiss Jenő tanácsnok jelent meg.

Karafláth Jenő államtitkárt, az Országos Céllövő Szövetség elnöke nyitotta meg s miután az egybegyűlt közönség elimádkozta a magyar Hiszekegyet, megkezdődött a verseny, amelyben az ország 75 legkiválóbb céllövője mérte össze erejét. A mérkőzés, melyet Mándy Lajos szakosztályi elnök és Velez Rezső előadó nagy szakavatottsággal készített elő, az összes eddigi bajnoki eredményeket messze túlszárnyalta, amennyiben a versenyzőknek több mint egyharmada húsz találatot ért el és 34 centrumlövés tízes kör) esett.

Délelőtt 12 órakor érkezett meg a verseny színhelyére József Ferenc kir. herceg, akit Wenckheim László gróffal az élén a rendező egyesület vezetősége fogadott.
Már alkonyodott, mikor befejezést nyeri a versenyt. Ekkor újból Karaflát Jenő, a zsűri elnöke szólt a nagyszámban egybegyűlt érdeklődő közönséghez, végül pedig Zsitvay Tibor, volt főispán, vezető zsűritag hirdette ki a verseny eredményét.

Eszerint a bajnokságot és a kormányzó díját, valamint a Magyar Jogász Sportegylet aranyozott plakettjét Tettey Emil nyerte meg 20 találattal és 154 körrel. Második lett és József főherceg tiszteletdíját kapta Velez Rezső, a Magyar Jogász Sportegylet tagja 20 találattal, 141 körrel. A harmadik díjat, Budapest székesfővárosi díját, Kolozsváry Imre százados vitte el, míg a negyediket, a Budapesti- Polgári Lövészegylet tiszteletdíját Bojtár István (Diósgyőr, MOVE) 20 találattal és 139 körrel kapta.

Ötödik lett és a Magyar Nemzeti Szövetség tiszteletdíját nyerte Kenderessy Kálmán (Budapest Polgári Lövészegylet) 20 találat és 137 körrel, hatodik lett Orosz Mihály főhadnagy 20 találattal, 136 körrel és „egy névtelen hazafi” díját nyerte el. A hetedik dijat, a Magyar Jogász Sportegylet díját Petracek Ferenc dr. (Budapesti Polgári Lövészegylet nyerte 20 találattal, 135 körrel.

Nyolcadik lett és a kultuszminisztérium díjat kapta Bertl Emil (Budapesti Polgári Lövészegylet), kilencedik Gyárfás Győző százados lett, ki Wenckheim László gróf elnök tiszteletdíját vitte el. A tizedik díjat, a honvédelmi minisztérium díját, Prokopp Sándor dr. (Kispest, MOVE) nyerte 20 találattal, 130 körrel, a tizenegyedik díjat, a fegyver- és gépgyár tiszteletdíját pedig Wizner Máté alezredes 20 találattal, 129 körrel. Ezenkívül még a 20. helyig bezárólag helyezettek a Magyar Jogász Sportegylet gyönyörű plakettját kapták.

Végül Cottely Ernő a versenyzők nevében köszönetet mondott a rendező egyesületnek az ország céllövő bajnoki verseny sikeres lebonyolításáért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A céllövő verseny résztvevői Céllövő verseny Magyarország bajnokságáért
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Tiso németebb akar lenni a németeknél Tiso németebb akar lenni a németeknél
London az új szlovák kabinet kinevezésétől azt reméli, hogy ezzel a...
Az Amerikából hazatérő Hunyady Sándort Gibraltárban őrizet bevették, majd Bordeauxba internálótáborba irányították Az Amerikából hazatérő Hunyady Sándort Gibraltárban őrizet bevették,...
Vasárnapra virradó éjjel távirati értesítés érkezett Bródy János dr....
A kereskedelmi miniszterium új államtitkára A kereskedelmi miniszterium új államtitkára
A kereskedelemügyi miniszteriumba közigazgatási államtitkárrá Vörös...
Montignoso grófnő férjhezmenése Montignoso grófnő férjhezmenése
A szász király volt feleségének érdekes történetéhez a minap ujabb...
Hogyan él Tolsztoj? Hogyan él Tolsztoj?
Az embereket mindenhol beteges kiváncsiság gyötörte az irányban, hogy...
Ausztria része a Német Birodalomnak Ausztria része a Német Birodalomnak
Miklas szövetségi elnök saját kézírású levélben jelentette be, hogy...
A felszabadulási sportversenyeken az UTE nyerte a váltófutást, Nagy Béla a kerékpárversenyt A felszabadulási sportversenyeken az UTE nyerte a váltófutást, Nagy...
Az ország teljes felszabadulásának évfordulóját kitűnően sikerült,...
Éjszaksarki utazóból diplomata Éjszaksarki utazóból diplomata
A norvég király Nansen Frithjofot, a hírneves éjszaksarki utazót,...
Kialudt a tűz a Hohe Warte poklában Kialudt a tűz a Hohe Warte poklában
Magyarország – Ausztria 5:3 (3:1) Megérkeztünk a Hohe Wartera,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98