Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

Petróczy – Kármán – Zurovec – féle helikoptéra 3.

A fentiekben leírt 3 kötött csavarrepülőgéppel végzett kísérletek egyértelműen igazolták a függőlege irányban való repülés lehetőségét. Rávezette továbbá azoknak az alapföltételeknek az ismertetése, melyeket az ilyen repülőgép megkövetel, úgy hogy most már a géptechnika feladata a legmegfelelőbb alak megszerkesztése.

Ez új rendszerű repülőgép gyakorlati haszna ma szinte beláthatatlan. Annyit megállapíthatunk, hogy elterjedésével mind a szárazföldi, mind a tengeri ütközetekben a megfigyelés teljesen új alapokra helyezkedik.

Szárazföldi megfigyeléskor háború esetén az az elsősége a kötött léggömb fölött, hogy kis terjedelménél fogva az ellenséges tüzérség részére kisebb czélt ad, esetleg nem is lőhető; gépfegyverrel fölszerelhető és így a magasból támadó repülőgépek ellen hatásosan védekezhetik; minden időfecsérlés nélkül fölemelkedhetik és rendkívül könnyen szállítható egyik helyről a másikra.

Míg a kötött léggömb kiszolgálására a háború folyamán egy motollával fölszerelt gépkocsi, két gáztankos és három teherszállító automobil, továbbá hat tiszt és 137 legénységi személy kellett, addig egy ilyen géppel ellátott osztag egy gépkocsiból, három mellékkocsiból, hat tisztből és 20 legénységi személyből állana.

Tengeri megfigyelésre hadihajókon, háború esetén, kevés átalakítással a legjobb segédeszköz lenne nagy távolságok állandó szemmeltartására. A tengerészet vele oly szerkezethez jutnak, melynek segít

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Petroczky-Kármán-Zurovec-féle A Petroczky-Kármán-Zurovec-féle
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98