Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

Radvány megvédte az elsőségét

Radvány fölényes győzelme Péter fölött

Korábbi számunkban kifejtett vélekedésünk minden egyes betűjét pontosan igazolta az este 8 órakor lefolyt klasszikus mérkőzés, amelyet az MBSz a BAK birkózóhelyiségében meghívott közönség jelenlétében rendezett meg.

A meccs lefolyása a következő volt:
Péter eleinte kemény csuklómasszírozással és a szőnyegről való kitolással igyekszik erőfölényét bemutatni s ezzel Radványra ráijeszteni. A harmadik percben Péter a szőnyeg szélén egy jó válldobást alkalmaz, azonban azt teljesen végre nem hajtja. Ezután ismét állásból dolgoznak. Majd az előbb említett csuklómasszázzsal kísérletezik Péter, míg Radvány aki eddig mintha lámpalázzal küzdene, kiszabadítva karjait, szintén fogásokat próbál, amelyeket azonban Péter nem enged be.

(5 perc) Radvány önszántából lemegy. Péter nyakmasszázst alkalmaz, majd nelsonokat akar befogni.
Az egyik nelson-fogásnál Radvány bravulet húz, ellenfele hídba kerül, de szépen kiszabadul.
(8 p) Ismét állásból dolgoznak. Radvány hátsó alsóval elkapja Pétert, akivel kapálózó védekezése ellenére, suplest csinál, ami azonban nem sikerül.

(9 p.) Most Péter kerül le rövid időre, azonban hamarosan feláll és állásban ismét masszíroz, viszont fogást nem enged. Ekkor Péter már meglehetősen izzad, Radvány viszont teljes erőben van és élénken támad. (12 p.) Péter kerül szőnyegre. Radvány erősebb támadást kezd. Akció akciót követ. Majd az u. n. "Radvány-Nelson" kombinált fogással már-már összepakolja Pétert. (E veszélyes fogás alkalmazásánál tulajdonképpen a lábak végzik a nehezebb munkát.) Mikor Péternek az átfordítás pillanatában mégis sikerül kijönni.

(14 p.) A következő percben Radvány Péternek karhúzását úgy parírozza, hogy hídba hozza ellenfelét, aki a hídból ki akarván csavarodni, magával vitte ugyancsak hídhelyzetbe Radványt is. Ebből a helyzetből aztán Radvány egy átcsavarta Pétert, hogy annak különben is alacsony hídja betört és mindkét válla a szőnyegre került. (15 p.) Hatalmas tapsorkán követte a tuss-t.

A mérkőzés azonban tovább tart. Állásból kezdik a munkát, majd a 18-ik percben Radvány suplest csinál, mit egy perc múlva egy másik is követ, miután Péter a szőnyegről ki akar szökni.

A 20-ik percben Péter kezd támadást, ám fogásai már erőtlenek; egy-egy nyakmasszázson, nelsonon kívül alig tud valamit mutatni. Ezután ismét Radvány veszi át az inicativát, karlezárással kombinált átfordításból majdnem ismét tussolja Pétert (24 p.) ki már alig tud rendes hidat csinálni. A 28-ik percében a mérkőzést vezető Brüll Alfréd beszünteti a meccset.

A Radvány – Péter mérkőzés mindenekfölött elégtételül szolgál azoknak, akik nem hangos reklámmal, hanem sportszerű életmóddal és tréninggel szerzik meg a hírnevüket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Csaták és viharok Csaták és viharok
Csonkának mondani a parlamentet többé nem lehet, mert az ellenzék...
Donogán István országos rekordot javított a diszkoszvetésben Donogán István országos rekordot javított a diszkoszvetésben
Donogán volt e héten a „soros” rekordjavító. Sikerült is...
A csillagok felé…! A csillagok felé…!
A tudomány sohasem elégedett meg a földi titkok buvárlatával, ki...
Krüger vagyona Krüger vagyona
Pretóriából a lakosság nagy része menekül. Az asszonyokat és...
A ma mestere A ma mestere
Ilyen verseny mellett sokan és talán a legjobbak lemaradtak a...
Rövidek Rövidek
Tevfik Rüsdi bég török külügyminiszter megtáviratozta a teheráni...
Linde módszere a folyékony levegő előállítására Linde módszere a folyékony levegő előállítására
Régóta ismeretes, hogy némely gáz, pl. a szénsav, nyomással...
Megtámadták és megverték a vendégek a vendéglőst mert betartotta a zárórát Megtámadták és megverték a vendégek a vendéglőst mert betartotta a...
Vasárnapra virradó éjszaka több vidám társaság borozgatott a...
A bank kérdés A bank kérdés
A bank-kérdés megvitatására kiküldött bizottságok márczius 26-ikára...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98