Dtum
Login with Facebookk
1921 | Szeptember

Schober kancellár ferdítései

A Magyar Távirati Iroda jelenti: A budapesti szikratáviróállomás szikratáviratot fogott fel, amely szerint Schober dr. osztrák szövetségi kancellár többek között kijelenti, hogy az Ausztria által megszállni készült területen nemcsak magyar csendőrség hanem magyar katonaság is van és támadásaikkal nemcsak az osztrák csendőrséget, hanem a békés lakosságot is háborgatják.

 

Kétszáz magyar franctireur megtámadott és foglyul ejtve Magyarországra hurcolt 16 osztrák csendőrt, akinek az antant-tisztek utasítása szerint, az ugyancsak antant-tisztek által kijelölt vendéglőben helyeztek el. Itt tehát a nemzetközi jog kiáltó megsértéséről van szó, amelyben a magyar kormány bünös. Az antant-tisztek vizsgálatot folytattak – mondja a továbbiakban Schober – és ennek folyamán bebizonyosodott Magyarország bünössége. Meggyőződtek arról, hogy a szombathelyi csendőrség parancsnoka, Prónay vezetése alatt nemcsak csendőröket de franctireuröket is vezényelt. A magyar kormány ezenkívül önhatalmulag és a jog arculcsapásaképpen állítólag zálog gyanánt megszállotta az Ausztriának juttatott terület nagyrészét és így megsértette a nemzetközi jogot mivel nemcsak Ausztriát, hanem a szövetségeseket is provokálta.


Magyarország jelenlegi magatartásával hadat üzen ugy az antantnak, mint Ausztriának, annak az Ausztriának, amely hittel és bizalommal és kezdettől fogva követte a három szövetséges tábornok utasításait.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schober  Prónay Pál
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98