Dtum
Login with Facebookk
1923 | Április

Oxford – MAC 5:0 (2:0)

Nagyszámú előkelő közönség előtt játszott csütörtökön az Oxford University Occasional Hockey Club csapata a Magyar Hockey Clubbal a régi lóversenytéri pályán. Ott láttuk a mérkőzésen Horthy Miklós kormányzót, József kir. herceget és az egész budapesti angol kolóniát.

Az angol fiúk rá is szolgáltak a közönség szimpátiájára, mert igen szép lendületes játékot mutattak be. Különösen csatársoruk játszott elsőrangúan, de tartalékos védelmük is biztosan szerelte a MAC csatárainak bátortalan támadásait. Az oxfordi csapatban az angolok által nagyra tartott csapatkapitányon, Scotton kívül a center, Masterman és a hihetetlenül gyors Fairbanks produkált elsőrangú játékot.

A MAC csak közvetlen védelmének és különösképpen Heinrich Gábor kapusnak köszönhette, hogy nagyobb vereséget nem szenvedett. Rajta kívül csak Révay József gróf mutatott elfogadható játékot. A csatársorban csak Lator dr. bírt boldogulni az angol védelemmel.

A gólokat Masterman (2), Maturin, Fairbanks és C. W. Kildpatrick lőtték.

Oxford: Philipps – A. L. Smith, Bryan Brown – H. W. Witfield, D. H. Scott, Pyemont – R. C. Kildpatrick, B. F. Maturin, J. C. Masterman, C. N. Kildpatrick, C. B. Fairbanks.

MAC: Heinrich G. – Pőzel I., Révay gróf – Horváth dr., Gaál, Várady – Heinrich A., Hertelendy, Lator dr., Heinrich T., Pőzel I.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98