Dtum
Login with Facebookk
1923 | Augusztus

Negyvenezer feljelentés árdrágitás miatt

Most, hogy a nemzetgyülés megszavazta az indemnitási törvényjavaslatot és ezzel kapcsolatban visszamenőleges hatállyal az árdrágitó vétségek újabb büntetés alá esnek, a kormány elhatározta, hogy a legsulyosabb büntetéseket fogja az ilyen ügyekben alkalmazni. Erre az elhatározásra az a tény késztette a kormányt, hogy az Árvizsgáló Bizottságnak több mint negyvenezer följelentést adtak be különböző cégek és vendéglők ellen árdrágitás cimén. 

A kormány, értesülésünk szerint, teljesen érthetetlennek tartja, hogy most, amikor a korona már hetek óta stabil, az áremelkedés nem, hogy nem áll meg, de állandóan ugrásszerüen halad tovább. A legutolsó minisztertanácson szóba került ez a kérdés és a kormány ujra leszögezte magát Kállay Tibor pénzügyi koncepciója mellett, amely, mint ismeretes, a deflációs elmélet alapján áll és minden eszközzel, így elsősorban a kivitel fokozásával állandósítani, sőt emelni kívánja a korona értékét. 

Ezek alapján most már érthető, hogy nagy megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy 40.000 följelentés fekszik az árvizsgáló bizottság előtt. Mivel az indemnitási törvény megszavazása ujból módot adott arra, hogy ezeket a vétségeket megtorolják és pedig mint jeleztük, visszamenőleg, utasították az Árvizsgáló Bizottságot, hogy minden egyes indokolt esetben könyörtelen szigorral járjon el.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Indemnitás
Szabóné Fricska Anna

Az indemnitás országgyűlési felhatalmazást ad a kormány számára arra, hogy az új költségvetés elfogadásáig az előző évi költségvetés alapján gazdálkodjék.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98