Dtum
Login with Facebookk
1923 | Augusztus

A kisántánt államai is résztvesznek az interparlamentáris konferencián

Vasárnap este elutazott a kopenhágai interparlamentáris konferenciára a magyar képviselők második csoportja is. Harmincöt képviselő ment ki Kopenhágába dr. Berzeviczy Albert és Lukács György képviselő vezetésével. A magyar delegációhoz Kopenhágában csatlakozik gróf Apponyi Albert, Bécsben pedig báró Szterényi József. Vasárnap A Reggel munkatársának alkalma volt Lukács Györgygyel beszélgetni a kopenhágai interparlamentáris konferenciáról, aki a következőket mondotta.


- A kopenhágai interparlamentáris konferencia egyik legfőbb érdekessége lesz, hogy a világ nemzeteinek parlamentjeiből kiküldött delegátusok között ezuttal a kisántánt képviselői is megjelennek, akik a bécsi konferenciáról tudvalevően távol tartották magukat.


- Kopenhágában tehát végre szemben állunk a szomszéd államok képviselőivel és igy szemtől-szembe nyilatkozhatunk a konferencia két legfőbb kérdésében: a lefegyverzés és a kisebbségek nagy és égető problémája. A lefegyverzés kérdéséhez mindenesetre fölszólal gróf Apponyi Albert és Berzeviczy Albert, a kisebbségek szomoru kérdésében pedig magam is föl fogom tárni az igazságot a világ képviselői előtt.

 

- Valószinü, hogy ezen a ponton éppen ugy, mint a lefegyverzés kérdésénél, a kisántánt államainak képviselői erős összeütközésbe kerülnek a többi nemzetek delegátusainak fölfogásával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Koppenhága címere Berzeviczy Albert Apponyi Albert Szterényi József kereskedelemügyi államtitkár
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98