Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

A Ruhr-vidék megszállása és a versaillesi rabszolgaság elpusztítja Európát

Berlin, február 4.
A Wolff-ügynökség jelenti: Németország valamennyi szakszervezete a washingtoni szenátushoz és képviselőházhoz fölhivást intézett, amelyben kijelentik, hogy a Ruhr-vidék megszállása és a versaillesi békeszerződés nyomában járó rabszolgaság elpusztítja a német és az európai gazdaságot és a német millióit munkanélküliséggel fenyegeti.


Mindezt megállapítja egy pártatlan vizsgálóbizottság, valamint azt is, hogy most a béke közepette, férfiakat és asszonyokat, ifjut és öreget csak azért kiutasitanuk, mert vonakodnak hazaárulókká válni. A német nép már krónikusan éhezik, asszonyok és gyermekek testileg elsatnyulnak, a csecsemőket papirrongyokban burkolják. Ez a fölhivás nem akar kisérlet lenni, hogy Amerikát arra indítsa, hogy a szembenálló jelek egyikének vagy másikának javára meghatározott magatartást foglaljon el. A szakszervezetek csak a hagyományos amerikai becsületérzéshez és az amerikaiaknak fair play iránti érzékéhez folyamodnak. A fölhivás azzal végződik: erős meggyőződésünk, hogy az amerikai nép nem azért lépett a hadviselők sorába, hogy a német népet elpusztítsa.


Az amerikainak a becsületről vallott álláspontja, ha most is szilárdan vallják, megmentheti Európát az erőszaktól és a különben elháríthatatlan szerencsétlenségről.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A megszálló francia csapatok bevonulása a Ruhr-vidék fővárosába, Essenbe Képek a megszállásról. X-szel jelölve Begoutte tábornok, a főparancsnok Francia katona őrzi a német szénszállítmányt Százezrek tesznek esküt a kitartásra a berlini Bismarrck-szobornál Egész Németország gyászolja a Ruhr-vidéket. A képen a müncheni szocialisták mennek a tüntetés színhelyére Most még csak tiltakoznak
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98