Dtum
Login with Facebookk
1923 | Február

Nem sok jót igér a keleti konferencia

Lausanne, február 5.
Még nem tünt el minden remény a keleti konferencián, de a helyzet határozottan rosszabbodott. Ugy az angolok, mint a törökök már utra készülnek. Az olaszok sem remélik már, hogy béke lesz.
Konferenciáznak és tárgyalnak, de a törökök a legutóbbi angol-francia konfliktusból ugylátszik azt a következtetést vonják le, hogy legjobb lesz, ha Törökország különbékét köt az egyes hatalmakkal, különösen Franciaországgal és Olaszországgal. Az angol delegátusok véleménye szerint komoly a helyzet. Az olaszok csak kedden akarnak elutazni. Az orosz delegáció fele már elutazott.

Törökország utolsó szava – "Elégtételt!"
Róma, február 4.
Dzsela Eddig, Törökország követe kijelenti a "Giornale d' Italia"-ban, hogy Törökország intranzingens, mert tudatában van ügye igazságának. Semmivel sem lehet megokolni azokat az akadályokat, amelyeket Anglia támaszt Törökországnak. Kétségtelen, hogy Törökország olyan békét óhajt, amely teljes elégtételt ad neki. Ez Törökország utolsó szava.
H ujból háboru támadna, azért csakis Anglia lenne felelős.

A törökök több módositást visszautasítanak Lausanneban
Lausanne, február 3.
A szövetségesek delegátusai közölték Izmed basával a legutolsó módosításokat, amelyeket a szövetségesek a békeszerződésen hajlandók tenni. Izmed basa különböző rendelkezéseket elutasított. Lord Curzon vasárnap estére jelezte az elutasítását. Remélik, hogy ez időpontig megtörténik a döntés.

Lausanne, február 4.
A törökök a szövetséges delegációnak ma délután 1 órakor terjedelmes választ küldtek, amelyben kifejtették ellenvetéseiket és főképen azokat, amelyek a Mossul-kérdésre és a magánjogi kérdésekre vonatkoznak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98