Dtum
Login with Facebookk
1923 | Május

A hónap rövidhíreiből

Kilencezer uj részvényt ad ki a Ganz

A nagy-Ganzban a közel napokban végbement erős vásárlások hir szerint azzal vannak összefüggésben, hogy a Ganz-Danubius alaptőkefelemelés kapcsán 9000 darab uj részvényt bocsát ki és a részvényeket teljes egészükben a részvényeseknek ajánlja föl – mindenféle szindikátusi üzlet mellőzésével.


A Budapesti XIV. Árumintavásár

Utazási kedvezmény a román államvasutakon. Bukarestből sürgönyzik: Követségünk közbenjárására a román államvasutak budapesti árumintavásárról vásárigazolvánnyal visszatérőknek 50 százalékos vasuti jegykedvezményt nyujtanak. 


Vita a MÁV. deficitjéről

A Közgazdasági Társaság mult héten megtartott ülésén Kelety Dénes, a MÁV. elnökigazgatója beszámolt az államvasutak huszonhat milliárdos deficitjéről. A MÁV. elnökigazgatójának beszámolójához – a hétfő délutáni folytatólagos ülésén – amint értesülünk – eddig felszólalásukat jelentették be: Tolnay Kornél, Neumann Károly és Gyömrey Sándor. 


A régi közszállitások ellenértékét is valorizálják

A magyar fatermelők, fakereskedők és faiparosok egyesülete már régóta sürgette, hogy a MÁV részére szállitott talpfákért a pénz értékcsökkenésének megfelelő felárat fizessen. A MÁV elnökigazgatója most közölte az érdekeltekkel, hogy a talpfáért a szerződésben már régebben megállapitott egységárakat 0.225 centimeos zürichi paritásra visszavezetve fogja további intézkedésig a szállitóknak fizetni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Uj gőzmozdonyt talált fel Perepatits Gyula főmozdonyvezető, Ujvidéken. Mozi az amerikai Chicago-St. Louis expresszvonaton, külön e célra épített vasuti kocsiban
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98