Dtum
Login with Facebookk
1923 | Október

Országos kongresszust hívnak össze a háztulajdonosok

Köztudomásu, hogy november elsejére a lakók ujabb drágulásra ébrednek.
A lakbér, de különösen a boltbérek emelése súlyosan terheli a közönség nagyon is ki nem egyensúlyozott mérlegét, és ugy a Lakók Szövetsége, mint az összes kereskedelmi egyesületek több izben tiltakoztak Vass miniszternél a lakások és üzlethelyiségek nagymérvü megdrágulása ellen, mely ujabb általános drágaságot fog előreláthatólag eredményezni. 

De a háztulajdonosok sincsenek megelégedve a szerintünk alacsony béremeléssel és elégedetlenségüket vasárnapon megtartott intézőbizottsági ülésükön következő éleshangu határozati javaslatban juttatták kifejezésre: 

Az intézőbizottság megállapitja, hogy a kormány azon eredeti elhatározásától, hogy a háztulajdont visszaállitja, meggyőződése ellenére, egy politikai jellegü megegyezés érdekében tért el, nem törődve azzal, hogy ezen eljárással, magát a polgári gazdasági rendet ássa alá. 

Sem a kormánynak, sem pedig másnak nincs joga polgári rendszerü államban a magántulajdont évekre előre korlátozni, amikor a házakat továbbra is szinte ingyenes használatra engedi át a lakóknak, amikor még a koldusok menhelyén megállapitott béremelésnél is alacsonyabb béremelést állapit meg. 

A háztulajdonosok azonban nem engedik feláldozni a háztulajdont semmiféle politikai szempontnak és nem fogják tovább türni, hogy tulajdonuk minden más tulajdonnal ellentétben ily egyoldalu szocializálás alatt maradjon. 

Nem fogják tovább türni azt, hogy a háztulajdonosok tulajdonát képező lakásokat, a lakói albérleti uzsora és sok milliós lelépési díj által maguk javára értékesitsék. A háztulajdonosok nem lesznek tovább az állam és községek ingyenes adóbehajtói, amikor a lakbéreket teljes egészében adók és közüzemi költségek emésztik fel. 

Az országos intézőbizottság kimondja, hogy a kellő előkészületek megtétele után országos kongresszust hiv össze jogos önvédelem eszközeinek megállapitása végett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98