Dtum
Login with Facebookk
1923 | Szeptember

Az MTK legyőzte a Rapidot

MTK-Rapid 2:0 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 18.000 néző. – Bíró: Gerő Ferenc.
Az MTK Orth nélkül is biztosan győzött. – Mind a két gólt Winkler lőtte pompás lövéssel. – Az osztrákok nagyon durván játszottak. – Braun lesántult s egy időre Jeny és Kertész II. is megsérültek.

A mérkőzés idejére mintegy 18.000 főnyi közönség gyűlt egybe a Hungária-úti pályán. A közönséget nem tartotta vissza az a hír, hogy Orth nem játszhat. A helyén Winkler II.-vel állott fel az MTK, míg a Rapidban Wondrák és Uridil helyén játszott Richter és Wesselik személyében tartalék.

A két csapat a következő összeállításban állott fel:
MTK: Kropacsek – Mandl, Senkey I.- Kertész II., Nádler, Nyúl II. – Braun, Molnár, Winkler II., Siklóssi, Jeny.
Rapid: Pauler-Regnart, Schlosser-Klär, Brandstäter, Nitsch – Richter, Wesselik, Huthan, Bauer, Wesely.

Az MTK-nak jut a kedvezőbb oldal s a Rapid kezd nap ellen. Az MTK indítja az első támadást; Jeny kis offszeidről fut le, centerét Molnár közelről a kapuba rúgja. Utána Wessely fut le, magas beadása Nyulrol kornerre pattan. A korner után Senkeyt faultolják. A szabadrúgásból Winkler támadást vezet, de fél hosszú kiadása kárba vész.

Rögtön rá Kuthan vezet támadást a jobbszárny segélyével. Mandl hibáz, de Richter mellé lő. Molnár kiadásával Braun szökik le, Schlosszer faultolja. A szabadrúgást Molnár fejeli, de kornerre védik. Jeny korner hajszálra fölé megy. Most Wessely, akit Kertész nem bír tartani, fut le, de hosszan előreadott labdáját rosszul találja s a kapu mellé megy. Siklóssy-Jeny összjátéka után Jeny lefut, centerez, de Molnár jó helyzetben kapásból mellé lő.

Az osztrák jobbszárny válaszol erre, Richter beadására Kuthan ráfut, de Mandl leszereli. Molnár-Braun ügyes akciója következi k helycserével. Braun az összekötőből kapu mellé lő. Rögtön rá az MTK baloldalára kerül a labda, Siklóssi ügyesen az üresen álló Winklerhez passzol, aki éles, magas védhetetlen lövéssel megszerzi az első gólt. (16 perc)

Kezdés után Braun veszélyesen kiszökik, a 16-os körül azonban Schlosser csúnyán belelép a lábába, úgy hogy összeesik és kiáll. A szabadrúgás után Wessely gyors lefutását Mandl taccsra szereli. Braun helyett Senkey II. áll be. Winkler II. kiszökik, az üresen álló Molnárhoz passzol, aki ballábbal hatalmasat lő, - kapu mellé.

Utána Molnárt faultolja Brandstertter, a szabadrúgást Kertész II. lövi, szép lövését Pauler fogja. A magyar csapat most állandó fölényben látszik. Winkler kiadásából előbb Molnár lő emberbe, majd Jenny fut ki vele, de kornerre szerelik. Molnár kiadásával Senkey II. leszökik, de mellé lő. Siklóssit faultolják, Senkey I. szabadrúgását Pauler fogja.

Jenny centerét Molnár Winklerhez tolja, de lövése emberbe megy. Most Kertész II. csúnyán elfaultolja Kuthánt, Kuthán megfenyegeti. Ez után durvul el az addig elég fair játék. Heves osztrák támadás, Kuthán átadását jobb oldalon Wesselik elrontja. Senkey II. vezet most pompás támadást, centerét Pauler elhibázza, Jenny visszaadja Winklernek, aki jó helyzetben messze kapu fölé lő.

Winkler fejes szöktetése Senkey II. offszeidjén akad meg. Siklóssy átadása után Molnár közelről magasan fölélő. Ez után Jennyt faultolja Klär, amire kiáll. Utána Kuthán adta vissza Kertész II.-nek a kölcsönt, csúnyán belelép térddel a hasába, Kertész összeesik és kiviszik a pályáról. Válaszul Senkey II. vágja el először Kuthant, majd Bauert.

A bíró nem tudja tartani a szenvedélyeket, a közönség tombol, pfujolja az osztrákokat és buzdítja revánsra az MTK-t. A játékosok végtelenül izgatottak lesznek s Nitsch csúnyán belerúg Winklerbe, amire a bíró kiállítja. Rögtön ezután Kertész II., majd egy percre rá Jenny is visszatér. Egy percre rá vége a félidőnek.

Újrakezdés után teljesen nyugodt hangulatban folyik tovább a játék. A Rapid Wesseliket vonja hátra Nitsch helyére a halfsorba. Az első lefutást Wessely vezeti, centerezését Richter mellé lövi, utána Senkey II. vezet két eredménytelen támadást. A játék teljesen lélek nélkül folyik: mindkét részen energia nélkül mozognak a játékosok, mintha az első félidő akciója szülte volna meg a maga reakcióját.

Mintegy 20 percnyi ide-oda rugdosás után Jenny két lefutása visz élénkséget a játékba, de Winkler első beadását hosszan stoppolja, a másodikat mellé lövi utána ismét, vagy öt perces unalmas pauza, majd a csonka osztrák csatársor támad. Kuthan messziről fölé lő. míg a Kertész II. faultja miatt megítélt szabadrúgást Kropacsek fogja.

Most revánsképpen Jennyt és Winklert faultolják. Senkey két eredménytelen lefutása következik, majd a 32 percben Winkler második gólja: Jenny átadását fordulásból vágja védhetetlenül a gólba. A gól után az osztrákok támadnak, de két korneren és egy szabadrúgáson kívül több eredményt elérni nem tudnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98