Dtum
Login with Facebookk
1924 | Június

Kibocsátják a kölcsönjegyzési felhivásokat

Augusztusban ujabb kölcsönt kapunk Angliától

London, junius 28. 
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

A magyar kölcsön elhelyezését célzó tárgyalások már junius 24-én befejeződtek, a jegyzési felhivás kibocsátása azonban pár napi halasztást szenved, mert előbb meg kellett várni a newyorki tárgyalások eredményét. 

Newyorki jelentés szerint egy amerikai pénzcsoport tizmillió dollárt vállalt a magyar kölcsönösszegből. Az amerikai vállalkozás perfektuálásának hire ma érkezett Londonba, néhány nap alatt befejeződnek az előmunkálatok, ugy hogy legkésőbb szerdán már sor kerül az emittálásra. 


Páris, jun. 29.
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

A hét folyamán kibocsátják a magyar kölcsön jegyzési felhivásait.
Minthogy Amerika tizmillió dollárt, vagyis ötvenmillió magyar aranykoronát vállalt, ugy hirlik, hogy a kölcsönösszeg tuljegyzése várható, mert Csehország is tekintélyes részt jegyzett. Spanyol, olasz és francia bankok hozzájárulása is biztositottnak tekinthető. 


London, junius 29.
(A Hétfői Napló külön tudósitójától)

Angol és magyar pénzügyi körök között tárgyalások folynak egy rövid idő alatt visszafizetendő kölcsön plaszirozásáról. A tárgyalások sikerrel kecsegtetnek. Anglia augusztusban háromhónapi lejárattal nagyobb fonthitelt nyujt Magyarországnak a gabonakampány lebonyolitására. Ez a kölcsön független a szanálási akciótól.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Szanálás
Szabóné Fricska Anna

A szanálási folyamatban zilált pénzügyek rendezését kísérlik meg, legyen szó bankokról, egy városról vagy magáról az államról.

 
Amikor a fizetésképtelenség nyilvánvalóvá válik, vagy csődeljárást indítanak, vagy ún. kényszerkiegyezést kötnek az adóssal. A csődeljárásban a vagyon felszámolása (és értékesítése) után a hitelezőket bizonyos mértékig kártalanítják.


A másik megoldás a tulajdonképpeni szanálás, ekkor a tartozás átütemezéséről vagy mérsékléséről egyeznek meg. Így időt nyernek, és stabilizálódhat a bank (város, ország) pénzügyi helyzete.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98