Dtum
Login with Facebookk
1924 | Szeptember

Lotte Sybill elmondja Bachruch Albin eltünésének körülményeit

A norvég táncosnőt is beteggé tette a multimilliárdos eltűnt fia utáni hajsza

Az elmúlt hét erős hullámzású eseményei között is kiemelkedett az a társadalmi eseménynek nevezhető szenzációs ügy, amely Bachruch Albinnak, a közismert multimilliárdos volt ékszerész fiának rejtelmes eltűnése körül támadt. Bachruch Albinnal a lapok is sűrűn foglalkoztak és eltűnésével kapcsolatban egyik ismert nevű táncosnő nevét is emlegették. Sőt arról is szó volt, hogy az eltűnt Bachruch esetleg a táncosnő lakásán rejtőzködik. Ez a kombináció természetesen éppen az alábbiakban foglaltakból kifolyólag összedől, mert maga Bachruch édesatyja volt az, aki megcáfolta azt, mintha sikkasztásért jelentette volna fel fiát, hanem csupán arra hatalmazta fel a rendőrséget, hogy kutassa fel, nem történt- e valami baja a fiának, aki napok óta nem mutatkozott szülei előtt.


Bachruch Albin az elmúlt hetek estéit Lotte Sybill táncosnő társaságában töltötte s elterjedt híresztelések és kombinációk alapján egyenesen a művésznőhöz fordultunk felvilágosításért.


Lotte Sybill pazar életmódjához méltó előkelő lakást tart fenn az Andrássy-út melletti villanegyedben. Virágok, szőnyegek, képek, puhaság, kényelem. Fényképek világkörüli útjának szerepléséről. A Norvégiából származó magas, karcsú, szőke apród-frizurás táncosnő betegágyánál fogad kedvenc krizantémumai között, melyeket nagy pesti établissement-k direktorai küldenek neki naponta.


Szerény, szelíd, nyugodt. Ritka tulajdonsága táncosnőnek! Az elmúlt hónapokat külföldön töltötte, ahol az olasz Buffa báróval európai turnén volt. Alig három hete, hogy Budapestre érkezett Bécsből ahol turnéjának utolsó állomása volt. Pesten ismerkedett meg K. P. bankár társaságában Bachruch Albinnal.


- Nem tudom, miért hajszolják Albint – mondja-, akit Pesten mindenki szeret s aki egészen biztosan nem követett el semmi szabálytalan dolgot. Hozzám is jönnek az emberek s nálam is keresik s mondhatom, egész beteggé tett engem is már az a sok hajsza és molesztálás.
- Pedig a dolog egészen egyszerű- Bachruch Albin szülei néhány hónapra elutaztak valami külföldi nyaralóhelyre s közben rábízták a sokféle tőzsdei ügylet lebonyolítását és a tulajdonukban lévő házak gondozását.

 

Albint ez a munka teljesen lefoglalta s a család kilenc házán tatarozási munkálatokat is végeztetett. Ekkor azonban üzleteiből kifolyólag neki is dolga akadt a külföldön és elutazott Pestről. Közben váratlanul megjöttek a szülei s édesatyja hamarosan érintkezésbe akart lépni fiával, akit azonban nem talált otthon. Bachruch apja rosszat sejtett, s minthogy fia másnap sem jelentkezett otthon, értesítette a főkapitányságot, hogy fiával valószínűleg baj történt, mindenesetre jó lenne kutatni utána.


- Édesatyja a pontosságáról közismert öreg úr a rendőrségen megemlítette azt is, hogy a házaiból befolyó házbérek is fiánál voltak eltűnésekor s ez a körülmény alkalmas volt arra, hogy a lapok úgy írjanak Bachruchról, mintha elsikkasztotta volna apjának pénzét.


- Úgy tudom, a helyzet mára már tisztázódott, Bachruch Albin valószínűleg a külföldről életjelt adhatott, mert atyja visszavonta bejelentését, valamint a fia megtalálójára kitűzött tízmilliós jutalmat.


- Én valóban többször autóztam le vele együtt Siófokra s fájdalom, szegény Albin tényleg sokat vesztett kártyán az ottani kaszinóban, de azok a veszteségek meg sem közelítetik azokat az összegeket, amelyekről a lapok írtak.


- Örülök, hogy a dolog szerencsésen elsimult, mert már-már el akartam utazni Budapestről azok miatt a szüntelen ostromlások miatt, amelyeket Bachruch Albin sokszáz jóismerősétől és egyebektől el kellett szenvednem.


- Pedig ezt a telet itt akarom tölteni, ahol máris szerződést kötöttem a főváros legelőkelőbb táncos-színpadával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98