Dtum
Login with Facebookk
1924 | Szeptember

Magyarország—Németország 4:1 (2:0)

A Fogl-gáton vérzett el a német csapat – Jeny volt a mezőny legjobb embere.

Üllői-úti pálya - 40.000 néző – Bíró: Retshury (Ausztria)

A nyolcadik német-magyar válogatott mérkőzés ragyogó napsütésben az Üllői-úti pályára hatalmas közönséget vonzott. A sportrajongók ezrei azonban erősen csalódtak, mert a magyar válogatott csapat már évek óta nem játszott olyan színtelenül és lélek nélkül, mint vasárnap.

Németország reprezentánsai olyan gyöngén szerepeltek, hogy egyenesen legaloppozhatták volna a mieink, de erre semmi kedvet nem mutattak. Lelkesedést pedig közvetlen közelből tanulhattak volna, mert a németek technikai fogyatékosságukat lendületes, sőt néha túl erélyes harcmodorral pótolták.

Különösen Harder volt elemében, akinek egyszer még a nagyszerűen működő Fogl-gáton is sikerült keresztüljutnia és ekkor gólt is lőtt. Födözetsorunk közepes munkát végzett, a csatárok közül pedig csak Takáts, Orth és Jeny elégítettek ki.

Jeny volt egyébként a mezőny legjobb embere, mintaszerű beadásaira azonban a belső csatárok nem futottak rá és így több góllövési alkalmat elszalasztottak.

Az első félidő.
Magyarok kezdenek nap ellen és azonnal a németek kapuja előtt teremnek, de Orth kézzel emeli ki a labdát egy rumliból és emiatt fölszabadul a német védelem. A magyar csatárok meg-megújuló támadásokat vezetnek, amelyeket a német bekkek idegesen szereznek le, míg a Fogl-gát a németek előretöréseit már a félvonalról utasítja vissza.

Hét percnyi kapkodó játék után a németek első ízben jutnak el Zsák kapujához, majd egy szépen kidolgozott labdájuk jut el a magyarok térfelére, de off side miatt érdektelen marad. A 15. percben egy veszélyes magyar támadás Braun késedelmeskedésén törik meg. Ezután perceken át csapkodást látni csak.

Az első veszélyes magyar támadás a 23. percre esik, de a 6 méterről lövő Orthot erősen nyomják, úgy hogy Stuhlfaust még idejében menthetet. Rá egy percre hasonló a helyzet, de most is elmúlik a veszély. Két perc múlva falsos labdák sorozata után. Braun kapu fölé lő.

A 26. percben először lőnek a németek a magyar kapu mellé. Ekkor áll ki Zsák a kapuból s helyét Fischer foglalja el, aki azonnal Harder lövését kénytelen kivédeni. Rá egy percre már a németek kapuja előtt terem a magyar csatársor. Az idő előtt kifutó Stuhfaustot Szentmiklóssy kidriblizi és az üres kapuba tolja a labdát. 1:0.

Egy perc múlva a németek közvetlen közelről Fischer kezébe lőnek egy gyönge labdát. Pillanatok múlva Kalb, a németek legjobb játékosa sérülten elhagyja a pályát, de két perc múlva visszatér.

 

A 42. percben Braun áll ki, mert orrba rúgták és helyébe Kohut lép, de ár fél perc múlva a Csibi újra egészséges. A 42-ik percben egy veszélytelennek látszó labdát Rokken a kapu elé ad és azt Popp a saját hálójába fejeli. 2:0. A félidő végéig újabb érdektelen csapkodás. Félidő: 2:0

A második félidő magyar támadással kezdődik, amelynek során Orth és Szentmiklóssy mutatnak szép kombinációkat. A 4. percben Takács a kifutó Stuhlfausttal összefut és a labda a hálóba gurul. 3:0

Jeny vezet ezután szép támadásokat. Majd a németek támadnak, de a kitűnően játszó Fogl-testvéreken fönnakadnak. A 12. percben Takács lövéseit Stuhlfaust védi. A 13. percben a németek a magyar kapu elé jutnak és Harden védhetetlen gólt lő. 3:1.

A gól után a németek frontban jönnek és sorozatos támadásokat vezetnek. A 18. percben Orth nagyszerű kiadásából Takács a negyedik gólt helyezi a németek hálójába. A 20. percben Szentmiklóssy megsérül, de a pályát nem hagyja el. Pár perc múlva az erős fizikumú Harder kiszökik, de Fischer az utolsó percekben bravúrosan ment.

A mérkőzés végéig össze-vissza csapkodnak a játékosok. Az érdektelen játék végére a közönség nem kíváncsi és csapatostul hagyja el a pályát. A nívótlan mérkőzést Retschury több-kevesebb hibával vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98