Dtum
Login with Facebookk
1925 | Április

Miért szüntették be hirtelen a Fővárosi Operettszinház kétmilliárdos uj revüjének próbáit?!

Miért szüntették be hirtelen a Fővárosi Operettszinház kétmilliárdos uj revüjének próbáit?!
Szinházi körökben személyi változásokról is tudnak


A mult hetekben hire járt, - sőt a Ma Este irta meg elsőnek – hogy a Fővárosi Operettszinház a Halló Amerika! századik előadása után néhány különösebben bevált kép kivételével, teljesen uj képeket mutat be, sőt szó volt arról is, hogy evvel kapcsolatosan a revü cimét is megváltoztatják.

 

Az Operettszinházban valóban hozzá is kezdtek az uj revü próbáihoz és beavatott szinházi emberek, akiknek módjukban volt betekintést nyerni az uj revü kulisszatitkaiba, a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak a trükkök, ötletek tömegéről, melyek a századik előadás után ujból igazolták volna Szabolcs Ernő elvitathatatlan rendezői rátermettségét.

 

Sokat beszéltek az uj revü bevezető képéről, amelyben egy valóságos, plasztikus és nem kasirozott, ringlispiel forgott volna a szinpadon és beszéltek Harmath Imre-Zerkovitz Béla Anatómia cimű énekes táncos attrakciójáról, amelyben Tolnai Andor, a szinház bonvivánja, a női szépséget énekelte volna meg.


Minderre és a tervbe vett összes attrakciókra aligha kerül azonban sor, mert a héten váratlanul beszüntették az Operettszinházban az uj revü próbáit.


A dolognak nagyon egyszerü oka van: a Halló Amerika! kiállitása közel három milliárd koronába került Blumenthaléknak és ez a horribilis összeg sulyos tehertételnek bizonyult, jóllehet a pesti közönség érdeklődése alig csappant meg a revü iránt, hiszen a Fővárosi Operettszinház egyike ma is a legjobban prosperáló pesti szinházaknak. A hárommilliárdos befektetés után a szinház vezetőségének nemsokára számolnia kellett a mindinkábbb sulyosbodó szinházi krizissel s a pesti szinházak nagy részénél uralkodó nyomasztó helyzetet kikerülendő, igy határozták el a revü uj képeinek beállitását. Csakhogy ez a feltétlenül szükséges injenkció, amellyel a közönség érdeklődésének felfokozását kivánták elérni, ujabb kétmilliárdos megterhelést jelentett, s igy a szinház kénytelen volt egyelőre beszüntetni a próbákat. Egyelőre, de lehet, hogy véglegesen.


Véglegesen esetleg azért, mert szinházi körökben tudni vélik, hogy Blumenthal pesti utja nemcsak az uj revü várható halálát jelenti, - kézenfekvő gazdasági okokból, - de sok szó esik arról is, hogy a Vigszinház sorozatos kudarcai miatt személyi változások várhatók a Blumenthal szinházak vezetésében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98