Dtum
Login with Facebookk
1925 | December

Rakovszky belügyminiszter elmondja, hogy a közszabadságokról szóló javaslat ősszövege már elkészült

Gróf Bethlen István miniszterelnök bejelentette legutóbb a parlamentben, hogy a közszabadságokról törvényjavaslatot fog a kormány kidolgozni és a nemzetgyülés elé terjeszteni. Tekintettel arra, hogy a demokratikus ellenzék tagjai nem a legnagyobb bizalommal tekintenek a közszabadságok kérdésének törvényhozási uton való rendezése elé, megkérdeztük Rakovszky Iván belügyminisztert, hogy a javaslat kidolgozása milyen stádiumban van és a végleges szöveg mikorra kerülhet a nemzetgyülés elé.


A belügyminiszter igy válaszolt:
- A törvényjavaslat ugynevezett „ős-szövege” már régen készen van, ennek azonban a végleges szöveg megállapítása előtt az előzetes tárgyalások egész során kell átmennie. A tárgyalások annál kevésbé sürgősek, mert hiszen a nemzetgyülés mostanában ugyszólván állandóan költségvetéseket tárgyal és így egyelőre nagyon bizonytalan, hogy a közszabadságokról szóló törvényjavaslat mikor fog a Ház napirendjére kerülhetni.


- Ettől a javaslattól függetlenül egész sor törvényjavaslatot vár még tárgyalásra és ha a nemzetgyülés januárban elkészül a költségvetés, az appropriációs javaslat és a francia-magyar szerződés, majd később a felsőházi javaslat és az uj költségvetés letárgyalásával, akkor mindenekelőtt a vidéki törvényhatósági választásról és a választókerületi beosztásról szóló belügyi javaslatokat kell elővennünk és csak e javaslatok megszavazása után áll elő majd az a helyzet, hogy remény lesz a közszabadságokról szóló javaslat parlamenti tárgyalására és csak akkor lesz indokolt a javaslat benyujtása.


Munkatársunk érdeklődött kormánypárti köröken is, ahol nem tartják kizártnak, hogy a közszabadságokról szóló törvényjavaslat a Ház munkarendjének nagy zsufoltságára való tekintettel csak a nemzetgyülés nyári vakációja után lesz letárgyalható.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98