Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Szó sincs az orosz-magyar egyezmény ratifikálásáról

Politikai és gazdasági körökben nagy föltűnést keltett Bethlen István gróf miniszterelnöknek az a váratlan bejelentése, hogy az orosz-magyar egyezményt ratifikáltatni óhajtja a nemzetgyüléssel. Ezzel a tervvel szemben a fajvédőkön kivül offenzivába lépett Gaál Gaszton és Vázsonyi Vilmos is. Munkatársunk éppen erre való tekintettel a kormányhoz közelálló helyre fordult fölvilágosításért és mindenekelőtt aziránt érdeklődött, mikorra tervezi a kormány az orosz-magyar egyezmény ratifikálását?


A következő rendkívül érdekes és meglepő választ kaptuk: - Egyelőre szó sincs arról, hogy az orosz-magyar egyezmény ügye a nemzetgyülés elé kerüljön.


Ez a kérdés ugyanis egyáltalán nem aktuális. Hogy a miniszterelnök ur ennek ellenére is nyilatkozott az egyezményről, ennek oka kizárólag csak az, hogy a pénzügyi bizottság legutóbbi ülésén Beck Lajos szóvátette ezt a kérdést és a miniszterelnök ur nem akart kitérni a válasz elől és készségesen megvilágította azokat a szempontokat, amelyek indokolttá tennék a kizáróan csak a diplomáciai viszony helyreállítására irányuló egyezmény megkötését.


A miniszterelnök ur megelégedett azzal, hogy erre való készségét bejelentse, egyetlen egy szóval sem tett azonban említést arról, hogy az egyezmény ratifikálására belátható időn belül sor kerül. Erről nincs is szó, a kérdés nemcsak hogy nem aktuális, hanem a parlament munkarendjének alakulása sem olyan, hogy az egyezmény ügyének letárgyalását lehetővé tenné.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98