Dtum
Login with Facebookk
1925 | Június

Kettős vereséget szenvedett a prágai Viktoria Ziskov Budapesten

UTE–Viktoria Ziskov 3:1 (3:0) – MTK–V. Ziskov 4:2 (2:2)

A mezőny legjobb emberei Orth, Török és Hoyer voltak

Nagyon sivár volt a főváros pünkösdi futballsportja. A Spártát verő prágai Viktoria Ziskov-ra csak párezer ember volt kíváncsi, pedig elég tetszetős futballt játszanak a csehek. Legjobb embereik Hoyer és Carvan, akik azonban nem ütik meg az első magyar klasszist.

A csehek mindkét ünnepen súlyos vereséget szenvedtek, ami főként az újpesti Török, illetőleg Orth játékának köszönhető.

MTK – Viktoria Ziskov 4:2 (2:2)


Hungária-út. – 3000 néző. Bíró: Klug Frigyes.
Az első percben a csehek egy 18 méteres szabadrúgást a kapu fölé lőnek. A 4. percben születik meg az első gól. Orth egy 30 méteres lövését a kapus elvetéssel menti, de kiejti a labdát a kezéből és a ráfutó Opata belövi azt: 1:0.

Szép cseh támadásokból több lövés esik a kék-fehérek kapujára, Remete azonban a helyén van. Váltakozó támadások után Hoyer briliáns lövéssel kiegyenlít: 1:1 (21. perc). A bajnokcsapat ellentámadásai során Jenny a 25. percben kornert rúg. Két perc múlva súlyos védelmi hibából Novák védhetetlen lövéssel a csehek részére szerzi meg a vezetést: 1:2.

A 31. percben Orth megsérül, és egy percre megáll a játék. Állandó MTK támadások után a 37. percben Braun kornert rúg, de a szépen ívelő labdát a cseh kapus még a levegőben fogja el. Egy perc múlva Hoyer kitör és 10 méterről – senkitől sem háborgatva – irtózatos erővel a fölső kapufának lövi a labdát.

A 41. percben pompás kombinációs összjáték után Jenny helyezett lövését a cseh kapus nagy bravúrral fogja. Egy perc múlva Braun kornert rúg és Orth mintaszerű fejessel kiegyenlít: 2:2.

A mérkőzés második felében az MTK nagy fölénybe kerül, szinte egy kapura játszanak, de a 16-os vonalon belül teljesen tehetetlenek. Végre Rebró fejpasszát Orth 10 méterről védhetetlenül belövi: 3:2 (17. perc).

Állandó MTK támadások után a 29. percben Opata közvetlen közelből off side-gólt lő: 4:2. A 35. percben kornerhez jutnak a csehek, de Remete jól helyezkedik. Az utolsó tíz perc eredménytelen MTK támadásokkal telik el.

UTE –Viktoria Ziskov 3:1 (3:0).


Hungária-út. – 3000 néző. – Bíró: Vértes Imre.
Az újpesti fiúk kezdenek nap és gyönge szél ellen. Rögtön a Ziskov támad és már az első percben meleg helyzetet teremtenek Zimmer kapuja előtt. Csakhamar fölszabadulnak azonban az újpestiek a nyomás alól és támadást támadásra halmoznak, amelyek eredményeként már a 4. percben Priboj kapásból belövi a vezető gólt: 1:0.

Válaszul a csehek nagy tűzzel ellentámadásba mennek, és ennek nyomán megélénkül a tempó, de csak 10 percre, mert a nagy hőség miatt mindkét csapat tagjai erősen szenvednek.

Lassanként cseh fölény alakul ki és a 17. percben korner esik az UTE ellen. Az újpestiek lefutásokkal kísérleteznek, mert a csatársorban csak Priboj és Török értékesek. Utóbbi a 24. percben kettőre szaporítja a gólok számát: 2:0. Bár ezután is a csehek támadnak többet és rendszeresebben, a 31. percben egy kitűnően kidolgozott előretörésből Priboj a harmadik gólt is belövi: 3:0.

Most a csehek durvulni kezdenek: a legnagyobb hidegvérrel „talpalnak” az újpesti csatárokba, akik jobbra-balra potyognak, az erélyes bíró azonban szigorú ítélkezéseivel csakhamar leszoktatja őket erről. Erre a csehek „egy bekk” rendszerű játékkal védekeznek. Félidő: 3:0.

A második félidőben a közönség gólzáport várt, de meglepetésére a csehek friss lendülettel törnek az újpestiekre, mert legjobb játékosukat a válogatott Hoyert centernek állították a csatársorba. Mintaszerű irányításával a csehek gépszerű kombinációs játékkal az első 20 percben nyomasztó fölénybe kerülnek.

A 17. percben Fogl II. Novákot a büntetőterületen belül fölvágja, a megítélt „tizenegyes” Zimmer kezébe vágódik. Két perc múlva azonban egy szabadrúgás után Hoyer 25 méteres saroklövéssel 3:1-re szépíti az eredményt. Vértes jó bíró volt, csaknem hibátlanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zimmer az UTE kapusa húzza le a labdát A cseh kapus kezéből kiejtett labdát Opata lövi a kapuba
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Rövidek Rövidek
Litvinov külügyi népbiztos, aki szombaton érkezett Rómába, az egész...
Barta István osztrák rekordja Barta István osztrák rekordja
Barta István, az NSC-nek jelenleg Bécsben élő kiváló mellúszója, az...
Nagy Béla „Barátság” győzött a házak közötti kerékpáros versenyben Nagy Béla „Barátság” győzött a házak közötti kerékpáros...
Az első idei házak közötti kerékpáros verseny végig kitűnő...
Beszterce ostroma Beszterce ostroma
Mindig veszedelmes dolog, akár színdarabban, akár regényben, ha a...
Lueger utóda Lueger utóda
Liechtenstein Alajos herczeg, tartományi marsal, az osztrák...
Utolsó beszélgetés Móra Ferenccel Utolsó beszélgetés Móra Ferenccel
Utoljára a Studióban találkoztam vele. A felolvasóteremből jött ki...
A Bass Erika - Barcza Béla pár fényes sikere Zakopane-ban A Bass Erika - Barcza Béla pár fényes sikere Zakopane-ban
A vasárnap reggeli lengyel lapok részletesen foglalkoznak a...
Az utolsó a ki az aradi tanuk kivégzését látta. Az utolsó a ki az aradi tanuk kivégzését látta.
Aradon szeptember 15-ikén halt meg Herold Alajon nevű aggastyán, az...
Közgazdasági tanulmány az utcán Közgazdasági tanulmány az utcán
A világ nagyot változott a háboru alatt és különösen nagy az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98